Dirljiv susret nadbiskupa Puljića i generala Gotovine: Pročitajte o čemu su razgovarali

20.12.2014. 12:26:13

General Gotovina susreo se s nadbiskupom Puljićem. Zadarski nadbiskup Želimir Puljić i hrvatski general Ante Gotovina susreli su se u Nadbiskupskom domu u Zadru, a progovarajući o tom susretu nadbiskup je kazao kako su razgovarali o brojnim temama, kako iz hrvatske sadašnjosti tako i iz prošlosti. Govorili su, kazao je o važnim temama za stvarnost našega društva, a to su svijest i svijest demokracije, odgovornost te svijest uvažavanja institucija. Nadbiskup Puljić podsjetio je na generalove riječi po izlasku na slobodu, kada je kazao - rat je iza nas, okrenimo se budućnosti. "Tu se budućnost mora i treba graditi na činjenici da su hrvatski generali i vojnici pobjednici u Domovinskom ratu, to je temeljna postavka na kojom možemo ići i graditi budućnost", kazao je nadbiskup dodajući da je Gotovina svoj zadatak u Domovinskom ratu odradio časno, a s druge strane nečasno je odležao u Haaškom zatvoru zbog čudnog spleta okolnosti, od kojih ni naše strukture u to vrijeme ne mogu prati ruke. Ipak, i sam Puljić primjetio je kako general Gotovina time nije razočaran. General se, napomenuo je nadbiskup povukao i njegov stav treba poštovati. Generala je doživio kao osobu koja nije ranjena radi onoga što je proživjela. On ne osjeća mržnju čak niti prema srpskoj vojsci protiv koje je ratovao.  
  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.