“Divlji” Mario iz Đurđevca: Policajku opalio nogom, njenog kolegu šakom

19.01.2022. 16:35:00

Općinski sud u Virovitici potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv Marija (37) iz Đurđevca zbog napada na policijskog službenika i službenicu krajem listopada preklani u Pitomači. Policajci su nasilnog Marija zaustavili oko dva sata u noći u Pitomači. Kada su ga uhitili zbog prometnog prekršaja Mario je, kako tvrdi sada i potvrđena optužnica, bez ikakva povoda i razloga u službenom automobilu počeo vrijeđati policajce Dijanu i Antonija.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

No, unatoč tome što su ga upozorili, Mario se nije smirivao, već je rukama počeo mahati po automobilu i nastavio s vrijeđanjem. Policajci su zatim zaustavili automobil i Mariju naredili da izađe van kako bi mu stavili ‘lisice’. No, tek tada je počeo pravi ‘spektakl’. Mario je odbio izaći iz automobila i policajca Antonija, koji ga je pokušao izvući iz automobila, udario je šakom u stražnji dio glave, a zatim ga je nakon toga uhvatio desnom rukom oko vrata i počeo stiskati. Policajac se nekako uspio osloboditi i savladavajući otpor zajedno je s Marijom pao na tlo, gdje ga je Mario još nekoliko puta pokušao udariti u glavu. Kolegi je u pomoć priskočila policajka Dijana koja je Mariju pokušala uhvatiti noge, no on se ritao tako da je i nju udario i pritom je lakše ozlijedio.

Nakon toga se policajac Antonio uspio osloboditi i ‘sjesti’ na Marija na kojem je primijenio zahvat ‘ključ na lakat’ i stavio mu lisice. Tek tada se nasilni Đurđevčanin prestao boriti i pružati aktivan otpor. Napadnuti policajci tijekom istrage objasnili su tužiteljima kako su Marija zaustavili zbog sumnje da je počinio prometne prekršaje, a dalje je uslijedio napad koji su ocijenili da je bio ‘bez ikakva razloga i povoda’. Sudsko-medicinski vještak utvrdio je kako su ozljede koje je zadobio policajac Antonio “uobičajene kod borbe s drugom osobom te nastaju povlačenjem, grebanjem, natezanjem, a dok su oguljotine lijevog lakta i desnog koljena nastale kosim djelovanjem sile, udarcem nekog tupog sredstva ili pak udarcem dijelova tijela o prepreku ili podlogu”.

Ozljede policijske službenice, zaključio je sudski vještak, “spadaju u skupinu takozvanih nespecifičnih mehaničkih ozljeda”, a nastale su “djelovanjem sile slabijeg intenziteta udarcem nekog tupo-tvrdog sredstva u ozlijeđeni dio tijela što može biti udarac druge osobe šakom, nogom obuvenu u cipelu ili pak udarcem ruke u prepreku”. Policijska primjena sile u ovom slučaju ocijenjena je opravdanom i zakonitom.

Optuženi Mario tijekom ispitivanja branio se šutnjom. Tereti ga se za dva kaznena djela napada i ozljeđivanja službene osobe za koja mu, ako bude proglašen krivim, prijeti od jedne pa do čak osam godina zatvora.

Izvor: Podravski list

Izvorni autor: PL/Foto: ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.