Dječak poginuo 100 metara od kuće pred očima mlađeg brata

26.05.2013. 21:36:41

Vozač kombija, sa 1,77 promila alkohola u krvi, u Novskoj usmrtio 14-godišnjaka

Stotinjak metara od kuće, u noći sa subote na nedjelju, poginuo je 14-godišnji Tomislav Kuzmić iz Rajića pokraj Novske. Vozač i dječak su susjedi Dječak je išao prijatelju na rođendan, a hodao je uz rub ceste sa 13-godišnjim bratom Hrvojem i 19-godišnjom prijateljicom Kristinom Zanze, kada je na njih naletio kombi. – Čuli smo buku i malo se pomaknuli, a odjednom je dojurio kombi. Kristina je hodala iza nas i nju je okrznuo, a Tomislava, koji je bio ispred mene, udario je prednjim krajem i on je odletio. Rekao sam Kristini da čuva Tomislava dok sam ja otrčao po tatu – prepričao je potreseni Hrvoje. Troje mladih hodalo je cestom, objašnjavaju susjedi, jer je nogostup obrastao travom, pa se onuda teže prolazi, osobito noću jer je osvjetljenje slabo. Za volanom kombija, kažu susjedi, bio je 29-godišnji Ivan M., koji živi samo nekoliko stotina metara dalje. – Odvezao se kući, parkirao kombi pa se vratio – kaže Hrvoje. Upravo ovaj dio najviše boli oca Zvonka Kobilšeka. Nije mu jasno zašto nije odmah stao, što se dogodilo da je vozilom prešao na suprotnu stranu ceste. Sumnja da je možda zaspao za volanom. – Nesreća se može dogoditi svakome vozaču, ali on je otišao. Nadam se da će ga sud kazniti, ali već je kaznio sam sebe. Ne poznajem mladića pa ne mogu ništa više reći - kazao je slomljeni Zvonko Kobilšek. Iz policije poručuju kako je mladi vozač kombija u pritvoru. – Imao je 1,77 promila alkohola u krvi. Prešao je na suprotni trak, uz lijevi rub kolnika, direktno udario 14-godišnjaka i usmrtio ga – kazala je Natalija Mezak Dolenčić, glasnogovornica PU Sisačko-moslavačke. Igrao nogomet i volio crtati U nedjelju su se u kući poginulog dječaka okupili susjedi i prijatelji ne vjerujući da se ovakva tragedija dogodila. – Još u subotu Tomislav je igrao nogomet. Bio je jako nježan dječak, kao curica – kažu susjedi. Završavao je sedmi razred, a osim nogometa, volio je i crtati te je bio u izviđačima. Ima tri mlađa brata i tri polusestre. – Uvijek im govorim da paze kad prelaze cestu. Ovdje vozači ni malo ne paze – govori otac Zvonko. Susjedi nadovezuju kako se vozači ne pridržavaju ograničenja, a dopušteno je voziti 50 na sat. Osobito brzo voze noću, kada se zalete i 150 na sat. – Već godinama pričamo kako treba postaviti ležeće policajce, a i policija bi trebala češće kamere postavljati, da takve vozače "blicnu" i kazne. Na cesti Novska – Okučani ima dosta prometnih nezgoda, svako malo netko se razbije – zaključuju susjedi. Dječak poginuo 100 metara od kuće pred očima mlađeg brata Dječak poginuo 100 metara od kuće pred očima mlađeg brata Izvornu vijest možete pogledati OVDJE    

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.