Dječak se oporavlja: Majka ga može vidjeti u pratnji policije

08.07.2019. 12:54:50

Iako su ozljede bile ozbiljne, uz višestruke prijelome i ožiljke, dr. Goran Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava te da komunicira s ljudima u svojoj okolini Dvoipolgodišnji dječak, koji je u subotu doveden u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja, u dobrom je općem stanju i komunicira sa svojom okolinom, potvrdio je u ponedjeljak ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić. - Dijagnostička analiza je kompletno završena i dječak je u dobrom općem stanju, rekao je Roić Hini o zlostavljanom dječaku čija majka radi na sezonskom poslu na obali te je krenula prema Zagrebu kako bi posjetila dijete. Dječak je u bolnicu došao u pratnji susjede. - S obzirom na okolnosti ozljeda, sumnja se u fizičko zlostavljanje djeteta, kazao je Roić te je naglasio kako su obavijestili sve nadležne službe. Iako su ozljede bile ozbiljne, uz višestruke prijelome različite starosti i ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka, Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava te da komunicira s ljudima u svojoj okolini.

Majka može u bolnicu u pratnji policije

Ravnatelj Klaićeve ujedno je naglasio kako dječakova majka neće moći doći u posjetu bez policijske pratnje. Policijska uprava zagrebačka potvrdila je kako je u tijeku kriminalističko istraživanje. Ravnateljica zagrebačkog Centra za socijalnu skrb Tatjana Brozić Perić smatra da se radi o kaznenom djelu. Iako su se s majkom dječaka u Centru i prije susretali, nisu znali da joj treba pomoć u brizi za dijete, pa joj nisu pružili niti obiteljsko-pravnu zaštitu, ističe ravnateljica. (pm)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.