Dječak se zarazio parazitom dok se kupao, sada mu ameba jede mozak

14.08.2013. 21:07:02

Za 12-godišnjeg Zacharyja Reyna s Floride bilo je kobno kupanje u kanalu s vodom koji se nalazi nedaleko od njegova doma. Liječnici su mu dijagnosticirali amebijski meningoencefalitis, vrlo rijedak oblik meningitisa koji izaziva ameba.

Dječak se u kritičnom stanju nalazi u dječjoj bolnici u Miamiju. Dok mu parazit razara mozak, liječnici su bespomoćni. Da nešto nije redu obitelj je posumnjala nakon što je dječak spavao cijeli dan i noć. Isprva su pomislili da je riječ o nekom virusu, no kako mu nije bilo bolje, odveli su ga u bolnicu. "Želio bih da ga mogu dodirnuti i da to prijeđe na mene. Ipak, ne ide to tako", kazao je za lokalne medije Zacharyev brat Brandon Villarreal.

Ušla kroz nos

Kako su objasnili stručnjaci, ameba koja je napala dječakov mozak nastanjuje se u mirnim i toplom vodama, prenosi Fox News. Liječnici vjeruju da je u mozak ušla s vodom, i to kroz nos. Nedavno se ovim parazitom plivajući u jezeru zarazila i jedna 12-godišnjakinja iz Arkansasa. Ona se još bori za život. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.