DJEVOJČICA-NAREDNIK! Znate li koliko je godina imala najmlađa vukovarska braniteljica?

26.03.2021. 13:16:00

Poznato je da su zaraćenom Vukovaru zbog nedostatka ljudstva i maloljetnici zadužili oružje.

Jedna od njih je i  Sandra Horvat zv. Mišur mali , kojem se danas preko društvenih mreža slijede brojne rođendanske čestitke, a ona uistinu ima razloga za slavlje. Sandra je najmlađa vukovarska dragovoljka koja je sa samo  14 godina  ostavila igračke iu ruke primila pušku.

Baratala sa svim oružjem

Ispričala nam je kako je donesena odluka o odlasku na prvu crtu donijela kada joj je poginuo otac: 

“Od prvog dana sam htjela braniti Vukovar, ali moja obitelj nije htjela ni čuti. Kada sam u gorućem Vukovaru ostao bez kuća, a onda i oca - više me nitko nije mogao zaustaviti. U zapovjedništvu smo se prestali čuditi kada sam pokazao da znam baratati svim oružjem, a onda sam dobio i zahvalnicu kao najbolji minobacač. "

Nema vremena za PTSP

Nakon pada Vukovara i proboja, Sandra je nastavila s ratovanjem u Slavoniji i na Kupresu. Nakon zavidnih 1700 dana borbenog sektora postao je narednik, supruga slavnog vukovarskog branitelja Josipa Horvata (Mađara) i majka dvoje djece.

Sandra kaže da nema PTSP jer je za njega jednostavno "nema vremena":

“Nisam ranjena i smatram da nemam nikakva oštećenja. Djeca, suprug, život, sve je to jedna nova borba tako da samo trpam probleme i sjećanja u sebe. Bojim se da će to jednog dana samo izbiti iz mene. Nije ovo bolest rezervirana za muškarce, ali žene su nekako prohodaju. Onda taj stres izbije kroz neki rak na dojci i maternici. Dosta je braniteljica umrlo od toga, nitko se nije zaboravio ”, zaključuje Sandra Horvat.

Mišure mali sretan ti rođendan od uredništva Portala dnevnih novosti!

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: privatni album

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.