Djevojka koja je nožem ubila bivšeg dečka 2017. osuđena je danas na 12 godina zatvora

22.05.2019. 13:53:15

Bunić je Tureka ubola nožem u vrat i prerezala mu karotidnu arteriju

Nuša Bunić osuđena je danas na Županijskom sudu u Varaždinu na 12 godina zatvora zbog ubojstva bivšeg dečka Nikole Tureka. U kaznu joj se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, oslobođena je plaćanja troškova postupka, a pritvor joj je produljen do pravomoćnosti presude. “Svojim pasivnim držanjem onemogućila je sudu da provjeri njezinu obranu. Nije čak htjela aktivno sudjelovati niti na rekonstrukciji zločina”, rekla je sutkinja Ljiljana Kolenko, piše Jutarnji. “Ovo Vijeće smatra da je kazneno djelo počinjeno s izravnom namjerom jer je to htjela, a među ostalim je dokaz i futrola nađena u njezinoj torbici. Nema govora o nužnoj obrani, a ozljede koje je zadobila mogla si je sama nanijeti. Mi smatramo da je 12 godina adekvatna kazna, uzevši u obzir i njezinu i dob oštećenika”, rekla je sutkinja.

Ubola bivšeg dečka u vrat pa pobjegla

Bunić je, prema optužnici, 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja. Bunić je nakon ubojstva policiji tvrdila da ju je Turek pokušao silovati te da ga je ubola u samoobrani. Istražiteljima je opisala da je Turek uzeo nož iz auta, te da su se valjali po travi, da ju je on bacio na haubu auta i da se praktički nabio na nož kada je navalio na nju.
Čitanje presude Nuši Bunić Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Turek pokušao automobilom doći do bolnice

No, vještaci su zaključili da je rana koju je zadobio nastala zamahom noža, gotovo pod pravim kutem i jednim ubodom. Teško ranjeni Turek svojim je automobilom pokušao doći do bolnice. Dok je vozio auto, javio se na 192 i rekao: “Vozim se s Drave prema centru, cura me upiknula u vrat”. Nakon toga se više nije javljao. Obilno krvararenje izazvalo je šok pa je doživio moždani udar. Onesviještenog ga je u Kumičićevoj ulici pronašao prolaznik te su ga prebacili u varaždinsku bolnicu. Dva dana kasnije, Nikola je zbog teških ozljeda preminuo u bolnici.

Autor: