DO 5 GODINA ZATVORA? Imam 76 godina, u ratu sam izgubio sinove…

29.09.2015. 18:39:04

DO 5 GODINA ZATVORA? Imam 76 godina, u ratu sam izgubio sinove… Da, sude mi za razbijenu ploču, ako bude trebalo, napravit ćemo i gore!’ (VIDEO) "Mi, demokrati i pravi Hrvati, radimo po danu, ne bojimo se nikoga niti se nas tko treba bojati. Ja sam čak i najavio da ću razbiti ćiriličnu ploču. Iako mi se sudi, sve bih ponovio, a ako bude trebalo, napravit ćemo i gore", kazao je Živković Sedamdesetšestogodišnji Marijan Živković iz Vukovara, dragovoljac Domovinskog rata i otac dvojice poginulih branitelja, Marka i Nikole, nedavno je odlikovan priznanjem Junaka Domovinskog rata. I dok je Marijan za većinu Hrvata, a posebno za svoje sugrađane i suborce koji ga poznaju junak u ratu i miru, za neke je zločinac koji zaslužuje kaznu zatvora. Ovih se dana, “čika Marijanu”, kako ga od milja nazivaju Vukovarci, sudi za razbijanje ćirilične ploče, točnije za oštećivanje tuđe stvari, prisilu prema službenoj osobi, i izazivanje nereda”… – Ne osjećam se krivim – kazao je Marijan Živković pred vukovarskim sudom. – Razbio sam ploču koju su “oni” protuustavno i protuzakonito postavili, i to po noći, kao što su to radili četnici i partizani. Mi, demokrati i pravi Hrvati, radimo po danu, ne bojimo se nikoga niti se nas tko treba bojati. Ja sam čak i najavio da ću razbiti ćiriličnu ploču. Iako mi se sudi, sve bih ponovio, a ako bude trebalo, napravit ćemo i gore – kazao je Živković i dodao: – Imam primjedbu na sudbenu vlast u Hrvatskoj, jer da se ovako nešto radi u gradu koji je izgledao kao Hirošima… Tko je rušio grad? Tko je pobio narod? Tko mi je pobio sinove? I sad dvojezične ploče… – izjavio je okupljenim novinarima Marijan Živković. Marijan Živković je branitelj i otac dvojice sinova – Marka koji je poginuo kod Otoka nedaleko Vinkovaca kao pripadnik Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek, te Nikole koji je poginuo kao pripadnik policije u Vukovaru i za kojim se još uvijek traga. U Udruzi ‘Vukovarski Stožer’ je predsjednik, član je Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, jedan od osnivača Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, i član Udruge policije Vukovarskih branitelja Domovinskog rata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.