Do kada će kršiti zakon, a mjerodavni kao nojevi - glavu u pijesak pred zvezdom petokrakom

24.05.2022. 10:53:00

Vratimo se u povijest i osvrnimo se da se „Dan mladosti“, odnosno predaja štafete povodom njegovog rođendana, Josipu Brozu Titu, održavala u Beogradu, a ne na prostorima ili u mjestu Kumrovcu, gdje se sada ta replika godinama obilježava. Ne radi se o nikakvoj kulturno – umjetničkoj manifestaciji, već o veličanju komunizma kao totalitarnog režima. No nije upitan samo Kumrovec koji radi turističku atrakciju od svega, Hrvatska nam se jako "crveni". Za to se nismo borili, gubili živote, bili ranjavani, ozljeđivani i bolesni. Branitelji umiru mladi, to i struka govori, a partizani kao da su cijepljeni 1945. godine. 

Veličanje „lika i djela“ Josipa Broza Tita, jednog od najvećih ratnih zločinaca II svjetskog rata, te poslije poraća pod čijom diktaturom je ubijeno više stotina tisuća ne istomišljenika njegove komunističke ideologije, a najviše Hrvata. Na tisuće stratišta gdje su partizani na svirep i monstruozan način ubijali djecu, žene, civile, a onda tek vojnike koji nisu bili pod zvijezdom petokrakom. No to je manje više sve poznato.

U današnje vrijeme, kada se niti legitimne pripadnice Oružanih snaga RH, koje su za vrijeme Domovinskog rata, ne smiju pozdraviti svojim ratnim pokličem, a potječe znatno ranije od nastanka ili postanka Ustaša. Unatoč oprečnim sudskim odlukama, poklič „Za Dom spremni“ je zabranjen, odnosno uhićuje se i prijavljuje ljude koji se pozdravljaju tako. Ne dao Bog, da netko ima neko obilježje ustaške vojske ili koristi starohrvatski grb s prvim poljem srebrene (bijele) boje. To u današnje vrijeme u Hrvatskoj ili drugdje je zabranjeno. Ne više samo u Hrvatskoj, već i Austrija skida starohrvatski povijesni grb na spomeniku u Bleiburgu.  Do te mjere, da se skupovi unaprijed zabranjuju zbog nazovi izazivanja netrpeljivosti ili mržnje prema nacionalnim manjima u Hrvatskoj, a opet Austrija prati sluganski koalicijskog partnera HDZ-a, SDSS i etnobiznismena Milorada Pupovca.  Kako smo već naveli pod diktaturom Tita i zvijezdom petokrakom koju su nosili partizani, poubijano je mnogo nedužnih ljudi. Isto tako ta zvijezda petokraka napala je i zauzela dio područja RH-a tijekom Domovinskog rata. I opet stradalo je od nje oko osam tisuća civila, 402 nedužne djece. Stradalo je i oko osam  tisuća pripadnika Oružanih snaga RH-a. Nastala ogromna materijalna šteta, namjernim razaranjem kulturne baštine, vjerskih objekata, civilnih mjesta i sela, a sve da se stvori Velika Srbija, a hrvatstvo uništi. To je bio simbol „ZVEZDE PETOKRAKE“, poklati, ubiti, silovati sve što je „ustaško“. 

Obilježavanje tzv. Dana mladosti u Kumrovcu na dan 21. 05. 2021. godine. prošao je ispod radara. Od strane organizatora bile su reda radi stavljena neka upozorenja o nošenju i isticanju simbola pod kojima su stradali mnogi nevini Hrvati, ali i drugi narodi. Šef, koji se nije ni rodio kada je komunizam i partizani zulumario, Franjo Habulin, poručio je i kako, na žalost, u zadnjih 30 godina, u Hrvatskoj postoji “otvoreno proustaško orijentirano desničarenje”, koje Hrvatsku vraća u prošlost i iskrivljuje povijesne činjenice. E Francek, Francek. Iskrivljeno je recimo da se rijetko spominje da je Jasenovac bio partizanski logor nakon rata, da je na Golom Otoku poubijanu na tisuće nevinih Hrvata, iskrivljeno je puno grobova i masovnih grobnica iza tovariša Tita, a sve to odradila UDBA, OZNA i KOS. Aludiraš na poklič na Za dom spremni. Točno, koristio se u Domovinskom ratu, a ne kao poklič ustaša, nego hrvatskih branitelja. Zbog toga mnogi su kažnjeni, ali ne znam da je netko kažnjen zbog derneka u Kumrovcu, a bilo je svakakvog smeća tamo. Ma pjevajte vi "Kozaru".

A o govoru drugu Stjepanu Mesića, nemam što komentirati, osim što je rekao da je prešućeno o Titu nešto. To nešto je da Tito nije nikad osuđen za ratni zločin, jer imao je takav režim da je od zločinca bio maršal. Ostalo blebeće.

Nadalje, totalitarni komunistički režimi što su vladali u Središnjoj i Istočnoj Europi u prošlome stoljeću, a kakvi i danas postoje u nekoliko zemalja u svijetu, bili su bez iznimke obilježeni masovnim kršenjem ljudskih prava. Ta kršenja, koja se razlikuju ovisno o kulturi, zemlji i povijesnom razdoblju, uključivala su ubojstva i po gubljenja, kako individualna tako i kolektivna, umiranje u koncentracijskim logorima, smrt od gladi, deportacije, mučenje, prisilni rad i druge oblike kolektivnog fizičkog mučenja, progone zbog etničkih ili vjerskih razloga, odricanje slobode savjesti, mišljenja i izražavanja, slobode tiska, te odsutnost političkog pluralizma.

Jedna od zemalja koja ne poštuje i ne poduzima ništa po napucima Europske unije, Rezolucije br. 1481, je i Hrvatska. Već punih 15 godina nakon donošenja Rezolucije, Hrvatska država nije ništa poduzela glede rješavanja pitanja totalitarnog komunističkog režima. Zabrane veličanja onog što se protivili stvaranju slobodne i nezavisne države Hrvatske.

Iz Rezolucije: Usto, ona poziva sve komunističke ili postkomunističke stranke država-članica tko je to još nisu učinile da preispitaju povijest komunizma i vlastitu prošlost, da se nedvosmisleno distanciraju od zločina što su ih počinili totalitarni komunistički režimi, i da ih nedvosmisleno osude.

Veličanje totalitarnog komunističkog režima, "Dan mladosti", Titov rođendan, Kozaračko kolo .....sva obilježja komunističko režima, sve to stoji u

Deklaracija o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. 
Samo to drugarice i drugovi, gospođe i gospodo saborski zastupnici, Vlada RH-a, treba jednom već primijeniti i u praksi, kao što se vježbali na skidanje ploče poginulim pripadnicima HOS-a. No možda bi se i o tome razgovaralo, ali dopredsjednica Vlade RH je Anja Šimpraga pod mentorstvom Milorada Pupovca, do tada, mir s komunistima, a dozvoljava se da sehrvatske branitelje deklarira kao zlom i smećem ove Države.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.