Do ljeta stižu 522 policijske 'octavije', nabavljaju brodove i helikoptere

07.05.2022. 16:24:00

ZAGREB, 6. svibnja 2022. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će MUP do ljeta nabaviti 522 novih škoda octavija kojim će se zamijeniti dosadašnja policijska vozila, a očekuje se i nabava novih policijskih brodova i presretača te dva višenamjenskih helikoptera.

''Natječaj za nove policijske automobile je proveden po svim pravilima struke, a policijski službenici se zasigurno neće buniti jer imaju dobra iskustva s tim modelima'', kazao je Božinović u petak nazočivši primopredaji 31 policijskog motocikla marke BMW nabavljenih putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa po cijeni od 5,7 milijuna kuna.

Božinović je najavio da je u tijeku nabava novih policijskih brodova i policijskih presretača, a uskoro se očekuje i završetak natječaja za dva višenamjenska helikoptera za policiju.

''Puno smo uložili, a s tim entuzijazmom idemo u opremanje hrvatske policije koja je po svojim rezultatima u samom vrhu europskih policija. Hrvatska policija pritom mora biti pri vrhu i u opremi kojom podižemo profesionalni, ali i životni standard'', kazao je.

Ministar je rekao da je u petak nazočio potpisivanju novog kolektivnog ugovora kojim će se policijskim službenicima povećati osnovica za četiri posto. Dodao je i da se povećavaju sredstva za sistematske preglede, troškove prijevoza i različito tretiranje radnog vremena.

''Nabavljamo uz pomoć europskih fondova pri čemu smo se pokazali kao učinkovito Ministarstvo. Naše nabave su takve da policija može biti zadovoljna'', ocijenio je Božinović.

(Hina) xvmaj yam

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.