Dobar Srbin samo je nepismen Srbin

07.12.2013. 13:15:24

7.12.2013.

VITEZ RAFAEL

‘On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena Hedervaryja. On mrzi sve što počinje s hrvatskim. Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ministarstva. On jednostavno ima krvna zrnca koja pretežu na ono što mrzi sve hrvatsko.’ Za suca Rafaela Krešića ova izjava Zdravka Mamića kojom je ‘opisao’ Željka Jovanovića nije poticanje na nasilje i mržnju. Vitez Rafael, inače sudac, obrazložio je svoju oslobađajuću presudu Mamiću tako što je Mamića usporedio s Dalaj lamom i golim okom utvrdio da je Mamićev utjecaj znatno manji. Da je, naime, Jovanovića izvrijeđao Dalaj lama, vitez Rafael, inače sudac, sigurno bi ga osudio jer bi Dalaj lamine riječi imale utjecaja sve do Tibeta, a to ne bi bilo zgodno. Zato bi vitez Rafael Krešić, inače sudac, imao hrabrosti osuditi Dalaj lamu, ali nema hrabrosti osuditi Mamića. Jer Mamićeve riječi nešto znače samo u Hrvatskoj, a Hrvatska je, u usporedbi s Tibetom, jako, jako blizu suca Krešića. A to također nije zgodno.

MARŠ

Koliko su nejaki tipovi iz sfere nogometa vidjeli smo na stadionima koji se u posljednje vrijeme ore od, kako to sportski novinari sa TV-a kažu, ‘neprimjerenog skandiranja’. Nedavno smo vidjeli i neviđeno – Torcidu i Bojse kako bratski marširaju put Maksimira. Tamo su složno ‘neprimjereno skandirali’, bratski remizirali i vedro se razišli s tek pokojom razbijenom pandurskom glavom. Onda su za par dana naši najdraži klubovi opet igrali i baš kad sam počela zazirati od bratstva i jedinstva dviju navijačkih skupina desilo se da Hajduk popuši pet golova i ne da nijedan. Oho? U tom svjetlu mi nekako njihov složni marš nimalo zgodno ne izgleda. Tko se s Bojsima bratimi, što se mene tiče, nije bolje ni zaslužio!

TRIJUMF

Nije zgodno što u Hrvatskoj žive manjine, koliko god nam donedavno bile ‘bratske’.. Manjine su velika sekirancija. Recimo, pederi i lezbe... Eto, golema većina je odlučila da im se zabrana sklapanja braka ima crnim slovima upisati u Ustav. I bit će upisano, no sikiriki. No osjećaj trijumfa homogenoj većini nekako je brzo splasnuo jer će ti omraženi tipovi i tipičke moći svoju vezu registrirati pred matičarem. Moći će, sile nečiste, jedni druge i nasljeđivati. Ako se kojemu od njih u mladosti zalomila neka heteroseksualna epizoda iz koje se izrodilo djetešce, moći će to djetešce odgajati. Zato će osebujna Željka Markić pokrenuti novi referendum, a ja mislim da bi bilo vrijeme da ta žena kratko i jasno formulira svoje namjere, a ne da i dalje zbunjuje homogenu većinu tobože demokratskim izrazima. Neka lijepo stavi na referendum pitanje – jeste li za to da svi pederi i lezbijke budu pohapšeni, a onda humano usmrćeni nekim od farmaceutskih pripravaka iz asortimana tvrtke koju vodi gospođa Markić? Vjerujem da bi i to homogena većina glatko izglasala i svi bismo živjeli sretno, bez pomisli na homoseksualnu manjinu.

PISMO

Onda Srbi... Mislili smo da smo ih se zauvijek riješili, ali – žilava je ta sorta. Dobili su, još prije 11 godina, pravo na upotrebu ćirilice, ali tijekom tih 11 godina, suprotno našim očekivanjima, Srbi ne samo da nisu nestali, nego su čak počeli zahtijevati provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Počeli su se, a to je stvarno nepodnošljivo, ponašati ko Talijani u Istri. Čisti bezobrazluk! Mislim, Talijanima smo oprostili Drugi svjetski rat i hvala bogu da jesmo, ali Srbima – jok! Prošlo je samo dvadesetak godina od rata, a to je premalo. Zato Stožer za hrvatski Vukovar treba otvoreno i jasno formulirati svoj referendumski zahtjev, a ne se prenemagati pravopisno-jezičnom tematikom. Trebaju otvoreno reći: dobar Srbin je samo nepismen Srbin. Sve ostale treba referendumski pohapsiti i smjestiti skupa s pederima u raj. Ili ih poslati Dalaj lami.

SEVERINA

Neki splitski član homogene većine i Severinu je prepoznao kao manjinu. Mislim, to zbilja nije teško. Čim Severinu vidiš, vidiš da takvih nema puno, a to je krajnje nedopustivo. Dok pišem ovaj tekst, ne znam je li Severinin koncert prošao u miru i pjesmi, što njoj i svim njezinim fanovima od srca želim, ali inicijativa da se pjevačici zabrani nastup na davno rasprodanoj priredbi posve mi je razumljiv. Ta Severina... Oprostili smo joj videouradak sa oženjenim našim čoukom iz Hercegovine, oprostili smo joj i sina začetog sa Srbinom, i to bogatim, zgodnim, srbijanskim Srbinom, a ne ovim našim, oprostili smo joj što je lijepa i uspješna, ali – neoprostivo je što se založila da se omraženim pederima i lezbama dopusti brak. I nju na referendum! Ili u Tibet!

MARIJANA

Čujem da Odjel za hladne slučajeve zbilja radi na rasvjetljavanju ubojstva Marijane Jerković. Ono – zbilja rade... Ne usudim se disati, samo da ih ne uznemirim.

EDA VUJEVIĆ

Izvornu vijes možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.