DOBRA STRANA ‘REGISTRA IZDAJNIKA’: Hoće li se tamo naći i ‘lovci na glavu generala Gotovine?’

25.01.2016. 14:15:15

SAMO VOJNIK RAZUMIJE VOJNIKA Novi ministar branitelja Mijo Crnoja koji je i sam kao hrvatski branitelj omirisao barut diljem bojišnica Lijepe naše, ali i BiH, zasigurno neće imati problema sa stavljanjem Gotovininih izdajnika u registar, a vrlo je vjerojatno da će mu to biti i prioritet. Jer, kako kažu "vojnika može razumjeti samo vojnik". Registar agresora, ali i izdajnika čiju je izradu najavio novi ministar branitelja Mijo Crnoja, dio je javnosti dočekao s oduševljenjem, dok ga je i dobar dio dočekao “na nož”. Neki su se s ovom idejom i poigrali, pa se “registar izdajnika” našao na internetu prije nego li ga je novi ministar i pošteno osmislio. U njega su se građani u velikom broju samoinicijativno predbilježili, navodeći kojekakve razloge (nerijetko i vrlo duhovite) za koje smatraju da su “izdaja nacionalnih interesa”. No, zasigurno postoji osoba kojoj ideja izrade registra izdajnika nije niti malo smiješna. Riječ je o generalu Anti Gotovini, nacionalnom junaku Domovinskog rata, za kojeg svi jako dobro znaju da je – izdan. Sam Gotovina nikad nije tražio da se kazne “lovci na njegovu glavu”, no registar je sjajna prigoda da se konačno i to učini. Jer, lociranje, uhićenje, transferiranje i konačno odricanje vojnog stratega za kojeg je sud u Haagu nakon godina i godina tamnice dokazao da nije kriv, svakako spada u jednu od najružnijih izdaja novije hrvatske povijesti… Novi ministar branitelja Mijo Crnoja koji je i sam kao hrvatski branitelj omirisao barut diljem bojišnica Lijepe naše, ali i BiH, zasigurno neće imati problema sa stavljanjem Gotovininih izdajnika u registar, a vrlo je vjerojatno da će mu to biti i prioritet. Jer, kako kažu “vojnika može razumjeti samo vojnik”. Bilo kako bilo, ostaje vidjeti može li ovakav registar zaživjeti i hoće li se Crnoja odvažiti ući u ovakav opsežan projekt pri kojem bi se, uzevši u obzir da su hrvatski nacionalni interesi bili godinama izdavani na svim mogućim instancama, moglo naći na tisuće imena. Osim toga, evidentno je da će se novi ministar kojemu je objava registra izdajnika hrvatskih nacionalnih interesa jedna od prioritetnih zadaća, za oživljavanje ove ideje morati dobro boriti. Čelni ljudi MOST-a se s najavom ovog projekta nikako ne slažu. Božo Petrov i Nikola Grmoja zborno za medije kazuju: – Objavu registra izdajnika apsolutno ne podržavamo i pitanje je tko bi se sve mogao naći na tom popisu. Ne želimo lov na vještice, to nam nije potrebno jer Hrvatska ima puno više gospodarskih problema kojima se treba baviti. Retorika je jako žestoka i mi je ne podržavamo jer se moramo baviti ozbiljnijim stvarima – rekoše. I dok se dio hrvatske nacije s cijelom pričom podsmjehuje, veliki dio ima neugodan grč u trbuhu pri pomisli da bi u registru moglo osvanuti i njihovo ime. Nezanemariv dio registar izdajnika ipak podržava i dok čeka, zadovoljno trlja ruke. Jedan od njih je s pravom Ante Gotovina…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.