DOBRE VIJESTI ZA KOSTELIĆA? Ministrica Brnjac najavila: Radi se na zakonskom rješenju kako bi treneri imali veće mirovine

05.05.2021. 14:53:00

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je rekla da je do sada cijepljeno nekoliko tisuća turističkih djelatnika, a možemo očekivati i još veću procijepljenost te skupine.

Ministrica je novinarima rekla da će uskoro dobiti informacije o pomoći onim subjektima koji su se suočili s problemima u poslovanju tijekom pandemije.

Brnjac je upitana i oko problematike sportskih trenera i njihovih malih mirovine te mogu li se treneri zaslužni za velika postignuća i medalje na velikim natjecanjima uvrstiti u kategoriju kao i vrhunski sportaši kako bi imali i veće mirovine.

Ministrica kaže, novo zakonsko rješenje se priprema, a u njega će biti uvršteni i treneri.

“Na tome se već radi. Vodit će se računa i o trenerima, kao i o paraolimpijcima i njihovim trenerima i drugima. Radne skupine se sastaju i rade na zakonu o sportu, koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine”, odgovorila je Brnjac, koja za sada još ne može reći kolike bi im bile mirovine niti točno koliko je takvih trenera, ali to nije velika brojka”.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Mia Peretić/Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.