Dobro došli u trpinjsko mjesto Vera: Na ulazu piše NIKAD HRVATSKA, a hrvatsku zastavu nikad nisu izložili!

31.10.2013. 18:51:42

1_176850

"To me natjeralo da malo promotrim mjestašce u kojem živi otprilike 90 % Srba, a onda sam shvatio da tamo nisam nikada, ama baš nikada vidio izloženu hrvatsku zastavu, ni na školi, ni na nekom kulturnom domu koji imaju", požalio se naš sugovornik.

Nedaleko od magistralnog puta Osijek - Vukovar, na sporednom putu između Bobote i Dalja, nalazi se trpinjsko naselje Vera. O mjestu za koje je malo tko čuo, progovorio je naš čitatelj (podatci poznati redakciji) koji kroz njega idući iz Aljmaša svakodnevno prolazi:

- Frustrirajuća je činjenica da je na ploči koja stoji na ulazu u Veru dugo vremena pisalo NIKADA HRVATSKA, a to se sada s vremenom izbrisalo, kiša je isprala. Netko je jednostavno nekim kredama ili sprejem prešarao ploču na kojoj je pisalo 'Vera' i to nikome nije smetalo. To me natjeralo da malo promotrim mjestašce u kojem živi otprilike 90 % Srba, a onda sam shvatio da tamo nisam nikada, ama baš nikada vidio izloženu hrvatsku zastavu, ni na školi, ni na nekom kulturnom domu koji imaju - požalio se naš sugovornik.

S obzirom na to da je riječ o vrlo malom i nepoznatom mjestašcu u kojemu je nemoguće bilo koga kontaktirati, nazvali smo općinu Trpinja pod koju mjesto Vera i pripada. Do načelnika općine nismo uspjeli doći, ali smo dobili službenika koji živi upravo u mjestu Vera. Saznali smo da je riječ o uistinu malom mjestu koje ima područnu, četverogodišnju školu:

- Na školi je uvijek zastava, pa i sada. Vaš čitatelj koji vam je ovo dojavio vjerojatno putuje cestom od Borova, pa ne vidi zastavu – rekao je za naš portal djelatnik općine Trpinja.

Našem čitatelju, ipak, nije bio problem sjesti u auto i otići do mjesta Vera te uslikati školu na kojoj, pogađate, zastave nije bilo.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.