Dočekali smo i to: 'Ne sviđa mi se' gumb napokon na Fejsu

16.09.2015. 09:26:40

Nakon uvođenja "sviđa mi se" opcije prije 6 godina mnogi su izrazili želju za "ne sviđa mi se" gumbom. Šef Facebooka potvrdio je da aktivno rade na tome

Facebook napokon uvodi opciju koju su mnogi željno priželjkivali od uvođenja „sviđa mi se“ opcije prije 6 godina – „ne sviđa mi se“. Šef Facebooka, Mark Zuckerberg potvrdio je to na jučerašnjom eventu održanom u Facebookovom sjedištu u Menlo Parku u Kaliforniji. Zuckerberg je objasnio kako će „ne sviđa mi se“ opcijom korisnici imati više načina za izražavanje svojih emocija, dok su dosad imali samo jednu opciju. Iako se ne zna točno kada će opcija postati dostupna svim korisnicima, Mark je rekao kako su blizu početka testiranja na manjem broju korisnika. - Korisnici me godinama ispituju o uvođenju „dislike“ gumba. Danas je poseban dan jer konačno mogu potvrditi da aktivno radimo na njemu te da će uskoro biti dostupan – izjavio je Zuckerberg te dodao kako su oprezni s uvođenjem ove opcije jer postoji mogućnost da će je korisnici zloporabiti. Mark je pojasnio kako nije svaka objava na Facebooku prikladna za „like“. Tu bi trebao uskočiti „dislike“ gumb koji se navodno neće tako zvati, no konačan naziv nije još otkriven. Iz Facebooka napominju da ne žele ovu društvenu mrežu pretvoriti u zajednicu gdje ljudi mogu davati loše ocjene na objave i komentare, kao što su Reddit ili YouTube. - Želimo omogućiti korisnicima izražavanje empatije – zaključio je Zuckerberg.  Naime, kako je 'like' trenutno jedina opcija za izražavanje emocija, a da ne komentiramo sadržaj, ovakva tipka bi trebala eliminirati neugodne situacije u kojima smo morali "lajkati" postove o katastrofama ili smrti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.