DODJELA PRIZNANJA: MARIJAN ŽIVKOVIĆ - JUNAK DOMOVINSKOG RATA

13.04.2015. 08:32:26

Čin dodjele priznanja ¨JUNAK DOMOVINSKOG RATA¨ Marijanu Živković, za doprinos i žrtvu koju je sa svojom obitelji podnio na oltar jedine nam Domovine Hrvatske, održati će se 14. travnja (utorak) 2015. godine u Ružičkinoj kući sa početkom u 19.00 sati. Želimo napomenuti da je Marijan Živković osim što je i sam branitelj, otac dvojice sinova, Marka koji je poginuo kao pripadnik hrvatskog ratnog zrakoplovstva te Nikole koji je poginuo kao pripadnik policije u Vukovaru i za kime još uvijek traga. Marijan je sa obitelji heroj i mučenik i nakon rata, brižno skrbeći za cijelu obitelj ali i svojom aktivnošću primjer u braniteljskoj populaciji u Udruzi Vukovarski Stožer čiji je predsjednik, Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata čiji je član, Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara čiji je jedan od osnivača te u Udruzi policije Vukovarskih branitelja Domovinskog rata čiji je također član. Nakon dodjele priznanja održat će se i promocija knjige Mladena Pavković,posvećena još jednom hrvatskom mučeniku Veljku Marić, koji mimo svih prava i pravde, bez dokazane krivnje neizmjerno pati u srbijanskim kazamatima na očigled obnašatelja vlasti u hrvatskoj ali i čitavog svijeta. Čin dodjele priznanja i predstavljanje knjige će se održati 14. travnja (utorak) 2015.godine u Ružičkinoj kući sa početkom u 19.00 sati a predviđen je sljedeći Program: 19.00 sati - Intoniranje državne himne, minuta molitve u tišini za sve poginule i nestale hrvatske branitelje , 19.05 sati - prigodni govor Tomislava Josića, predsjednika SOHV prigodni govor Franje Šoljića, predsjednika KUPDRGV, prigodni govor fra.Vjenceslava Janjića, Župnika župe sv.Josipa radnika riječ gostiju, 19.20 sati - Priznanje ¨Junak Domovinskog rata" koje će uz prigodno obraćanje dodijeliti inicijatori,MladenPavković,predsjednik UHBDR91 Koprivnica i Vlado Iljkić, u ime UPVBDR, SOHV, KUPDRGV... 19.30 sati - Predstavljanje knjige započet će izlaganjem predstavnika SOHV Željka Maršić koji će nazočne upoznati sa svim aktivnostma koje je poduzeo Stožer u smislu rješavanja ovog nadasve kompliciranog i teškog pitanja prje svega za samog Veljka Marić i njegovu obitelj a onda i za sve branitelje koji se sutra mogu naći u istoj poziciji. Nakon toga Mladen Pavković će predstaviti knjigu o Veljku Marić te upoznati nazočne sa njegovim trenutnim stanjem. Završetak cijelog programa predviđen je za 20.00 sati nakon kojeg će biti upriličen i skromni domjenak i osvježenje. SOHV Odjel medijskih odnosa Vlado Iljkić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.