Događaji u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju 11. studenog 2015.

10.11.2015. 19:18:10

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u srijedu, 11. studenog 2015., Hrvatska udruga Benedikt u suradnji sa studentskim zavičajnim udrugama splitskog sveučilišta organizira s početkom u 17 sati u dvorani Sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice predavanje pod nazivom „Vukovar ’91.: hrvatski nacionalni kriterij“, a predavač je povjesničar prof. dr. sc. Josip Jurčević. U 18.30 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održat će se glazbeno-scenska večer „Bitka za Vukovar – Kako smo branili Grad i Hrvatsku“, a u sklopu iste predstavit će se knjige „58“ i „Ne plači, moj dobri anđele“ autora vukovarskih branitelja Damira Markuša Kutine i Damira Plavšića. U glazbeno-scenskom dijelu nastupit će Policijska klapa Sveti Mihovil te članovi KUD-a Pleter iz Dugopolja i KUU Sv. Kliment iz Sitnog Gornjeg. S početkom u 20 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu prikazat će se dokumentarni film „Zatočenici kninskih logora“ koji je nastao u produkciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije, a prigodnim riječima obratit će se prije početka filma predsjednik Društva Ivan Turudić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.