‘DOGODILA SE VELIKA SRAMOTA NA KLISU! ‘Milanović zgrožen potezom Plenkovića: ‘Kasnili su na Klis, svira himna, branitelji su gore, evo ti njih’

29.04.2022. 16:12:00

Predsjednik Zoran Milanović održao je konferenciju za medije na Pantovačku.

Komentirao je jučerašnji obljetnicu 4. brigade u Klisu.

Kaže kako se sramotno ružno pričalo o Gotovini te da je Plenković sa izaslanstvom upao usred himne.

“Ja sam bio i prije podne na Klisu, odlučio sam ostati do kraja dana tamo. Interesantno nije bojkotirao dolazak sa svojom bulumentom ljudi pognute glave. Zašto nisu došli u Livno? Bili su nepristojni, došli su usred himne, eto ti njih, dakle nisu ih ni dočekali”, komentirao je Milanović susret s Plenkovićem u Klisu.

“To kašnjenje je takva sramota, svira hrvatska himna, branitelji su gore, dakle katastrofa”, rekao je Milanović.

“Mnogi su se zgražali na to. Pozivam Damira da kaže ono što je rekao meni, kaže to javno”, rekao je Milanović. 

“Svaka čast svima, ali oni su za Gotovinu, druga kategorija, druga liga. Oni nisu iznad zakona, ali su u našoj svijesti na posebnom mjestu. Bolje da nije došao jučer s obzirom na to što je bilo”, rekao je Milanović.

“Zašto je kasnio, zašto to stalno radi. Jesu na janjetini bili. Trebao je biti tamo par sati prije. Nisam se rukovao s njima jer je doveo ljude da me bojkotiraju”, rekao je.

“Nisu došli u Livno, a to je njegovo biračko tijelo koje mu vjerojatno smrdi jer voli Bruxelleski parfem”, rekao je.

Blokada Finske?

“Ja to ne mogu na samitu. Ako je stav vlade izdajnički, onda smo mi suzdržani. Finska će opet biti pozvana, ali one ne mogu postati članice NATO-a ako ne potpišu sve države članice. Postavljamo pitanje tko je kupljen, npr. uskršnji Zekanović. Kako će on glasati? Kako će Jesenjin objasniti da je svaki vikend bio u Hercegovini da bi te ljude anestezirao. On je zla Mary Popins”, rekao je Milanović.

“Zašto blokirati tu zemlju? Koji je Hrvatski interes tu”, pitao je novinar.

“Pa postoji procedura. Nemamo drugih mehanizama. Nije vam jasno koji je Hrvatski interes? Onda sve možemo raspustiti, dati narod u roblje”, evo ne znam što drugo odgovoriti ako je to pitanje. Naš interes je naš interes. Da jednu uzornu demokraciju koja se ponaša indiferentno prema našim problemima, iskoristim, ne da je ucijenim, ovo je iznuda. Ovdje se ne radi o časti, nego o cilju”, rekao je Milanović. 

“Što je diplomacija ikada riješila?”

“Diplomacija ne rješava ništa. Jel diplomacija riješila blokadu Sarajeva? Jel riješila Krajinu? Što je diplomacija ikada riješila”, pitao je Milanović.

“Gledam interese svoj države i svog naroda, kad gledam neke od vas pitam se gdje sam”, rekao je

Na pitanje o ministrima, rekao je da nema komentara te da se nada da DORH neće imati radni vikend. 

Komentirao je medije i rat u Ukrajini

“Ne bore se Englezi sada tamo, a pola medija prepisuje izvješća iz ekstremističkih desničarskih tabloida koji su izgurali Britaniju iz EU. Medije pratim kao svrab. To je jedna potpuno zapuštena profesija, ali sva sreća nije koordinirana iz jednog centra moći kao u Beogradu i Budimpešti. Vjerujem im kao i ovima iz Kremlja”, rekao je.

“Uvijek nas tretiraju kao najzaostalije, a istina je da Hrvatska ima najveću prosječnu plaću u istočnoj Europi. Kada su te europske statistike posrijedi, treba biti jako skeptičan. Svakakve gluposti se pričaju. Mislim da 1500 eura je moguće dostići, ali teško, vjerojatno 1300. Ali ne na ovaj način. Nama su se dogodile neke loše stvari od ulaska u EU. Mi ostajemo bez ljudi. Naši kvalitetni klinci odlaze u inozemstvo i mi ih ne možemo zadržati. Školovani su o našem trošku. Zato jer naša djeca mogu ići na školovanje i van .Mi u tom srazu gubimo, nismo sirotinja, ali nismo dovoljno bogati. Ovo je sustav od kojeg koristi imaju samo najbogatiji, a mali imaju samo krušne mrvice. Svaki put se slavi, dvorana obnovljena EU novcem, a to smo itekako platili”, rekao je Milanović.

“Tko gubi u BiH. Gubi jedna uska Sarajevska klika. Tvrdnja da je BiH sigurna dok su džamije pune. To mi je čudna izjava. Međutim, neće izgubit Bakir Izetbegović, on je samo pakostan i pokvaren. Izgubit će Komšić i njegova družina koji parazitiraju na hrvatskom glasu”, rekao je.

“Bakir gubi posredno jer se Hrvati vraćaju u život. Tu fatalno držim odgovornim Plenkovića i Jesenjina. To je antidržavna djelatnost, ali tamo nitko ne smije pisnuti, ta bulumenta, znoje im se dlanovi, pognute glave, ne smiju pisnuti”, rekao je Milanović.

Na poziv novinara predsjedniku da dođe na intervju, Milanović odgovara:

“Mislim da je vaša televizija devastirana kadrovski. Ali još su gori ovi što primaju naknade za razne konferencije i promocije ministara”, zaključio je.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.