Dokumentarni film 'Slike iz života ratnika' napunio vodičko kino

07.03.2017. 10:55:56

FILM O VUKOVARSKOM HEROJU IVANU ANĐELIĆU DOKTORU
Dokumentarni film 'Slike iz života ratnika' o ratnom heroju vukovarske obrane Ivanu Anđeliću Doktoru sinoć je prikazan u prepunom kinu u Vodicama, a publici se dirljivim govorom obratio i sam heroj filma. Film redatelja Silvija Mirošničenka, koji i kod struke i kod publike izaziva golem interes i pohvale, napravljen je u produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana i Udruge dr. Ante Starčević - Tovarnik. Ivan Anđelić Doktor slovi za jednog od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude. Korijene vuče iz Rame, pa je vođen željom da sudjeluje u njenoj obrani, nakon pada Vukovara, došao pomoći svojim velikim ratnim iskustvom. Nakon dolaska, postaje zapovjednik obrane Rame i ustrojava brigadu Rama. Sa svojim suborcima iz Vukovara neumorno prenosi ratna znanja i iskustva na vojnike. Polovicom lipnja 1992. godine sudjeluje u akciji u kojoj je teže ranjen. Nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, prebačen je u bolnicu u Splitu, gdje operiran, a nakon toga se liječio dulje vrijeme. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu, nastavio je karijeru profesionalnog vojnika. Umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.
dok2
Film su sufinancirali Ministarstvo hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemska županija i Općina Tovarnik.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.