DOKUMENTI: Evo dokaza da je Ostojić lagao! Prisluškivao je Petrova i Most za potrebe SDP-a

21.07.2016. 12:00:35

Enimark Ponjević objavio je to na svom Facebook profilu dokument iz kojega je jasno da je bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić svjesno lagao tvrdeći da za vrijeme njegova mandata MUP nije prisluškivao čelnika Mosta Božu Petrova! U dokumentu koji su Saboru dostavili djelatnici Službe kriminalističke obavještajne analitike MUP-a piše da je Ranko Ostojić usmeno zapovjedio praćanje Petrova i da prisluškivanje i praćenje korišteno za potrebe SDP-a. “Prije nekoliko dana Mario Bertina dao je usmeni nalog djelatnicima kriminalističko obavještajne analitike MUP-a da koristeći analitički softver “I2” naprave analizu kontakataBože Petrova te da to nigdje ne zavode jer se radi o tajnoj operaciji koju je naložio osobno ministar Ostojić. Temeljem Bertininog zahtjeva izvršen je uvid u “I2”, odnosno izvršeno je pretraživanje svih dosad zatraženih izlista telefona koje je zatražio MUP i pohranio navedenu bazu kao i drugih otvorenih izvora također pohranjenih u bazu, te sačinjava analitička obrada kontakata Bože Petrova pod nazivom POLITIČKA HOBOTNICA BOŽE PETROVA. Bez obzira što dokument nije zaveden kao ni grafički prikaz kontakata Bože Petrova, ostao je trag u sustavu izrade dokumenta, koji je korištenjem službenih resursa MUP-a sačinjen u svrhu ostvarivanja političkih probitaka SDP-a. Zbog toga tražimo hitan nadzor u vezi navedene zlouporabe te predlažemo pretragu svih računala Službe kriminalističke obavještajne analitike u MUP-u, pregled logova softvera “I2″, kao i poligrafsko testiranje svih djelatnika analitike kako bi detektirali svi sudionici u izrad grafičkog prikaza kontakata i dokumenata POLITIČKA HOBOTNICA BOŽE PETROVA. Zbog straha od sankcija odlučili smo ostati anonimni, ali smo vam  modus operandi za prikupljanje materijalnih dokaza za otkrivanje i procesuiranje svih osoba uključenih u ovu političku zlouporabu.”   enimark, p, dokument  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.