DOKUMENTI: Osim onih koji su krvlju branili zemlju, imamo 'korporativne heroje' koji su pronevjerili milijune naših eura

27.08.2013. 16:12:18

Kada govorimo o zlouporabi rukovodećih pozicija u zemlji, često naiđemo na nevjerojatne svote koje su određeni pojedinci stekli. Takve se radnje često odvijaju u tišini i daleko od očiju javnosti te se eventualno nakon nekoliko godina otkriju. Koliko vjerujemo u postojeći sustav dokazuje sljedeća priča u kojoj je se sve odvilo javno, a da bez obzira na to nitko nije reagirao.

Primjer o tome kako funkcioniraju mnoge državne tvrtke, zajednički s njihovim rukovoditeljima nam donosi OPPT Hrvatska. 'Nismo znali' je dobro opravdanje za tajne dogovore i radnje, ali što je s onima koje su javne - donesene javnim i službenim dokumentom?

Zaista, tko nam je onda kriv za gospodarsko i ostalo stanje u RH?

Hrvatska ima heroje koji su krvlju svojom obranili našu domovinu od agresije i njih nikada nećemo zaboraviti. Hrvatska također ima i mnoge neznane 'heroje', koji su svojim djelima zaslužili mnoga odličja nepoznata široj javnosti. Nazvali smo ih 'korporativnim herojima'.

Kako bismo spriječili da ovi 'junaci' padnu u zaborav, odlučili smo objaviti dokument koji pokazuje prirodu i karakter odličja koja je jedan od takvih, brojnih korporativnih heroja Hrvatske, primio i u njima uživa, na svoju čast i slavu kao zaslužan korporativni vojnik.

Željko Čović, (predsjednik uprave Plive d.d.)

2007. godine uručena su mu tri odličja:

21.607.755,00 kn

19.371.451,00 kn

1.548.000,00 EUR

Javni dokument koji potvrđuje ova 'odličja' >>> OVDJE

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: