Domagoj Ivan Milošević novi glavni tajnik HDZ-a, ozbiljan poraz Milijana Brkića i Josipe Rimac

04.06.2016. 14:32:13

NA Predsjedništvu HDZ-a je odlučeno da će glavni tajnik HDZ-a biti Domagoj Ivan Milošević. Za političkoga tajnika odabran je Splićanin Domagoj Maroević, a za međunarodnog tajnika ponovno je izabran Miro Kovač. Odluke Predsjedništva HDZ-a treba još potvrditi Središnji odbor stranke. Poznavatelji odnosa u HDZ-u odabir novog glavnog tajnika tumače kao veliku pobjedu kadrova Tomislava Karamarka u odnosu na Milijana Brkića, zamjenika predsjednika stranke. Brkićev favorit bila je Josipa Rimac i njen izbor smatrao se gotovom stvari. Protivnici njene kandidature zamjeraju joj da je nesposobna, da je razočarala kao direktorica izborne kampanje te da je neprimjernim pokazivanjem u javnosti u (pre)skupoj odjeći, u čemu posebno uživa, nanijela štetu stranci. Prije sastanka Predsjedništva, potpredsjednik HDZ-a otkrio da će stranka tražiti opoziv premijera Tihomira Oreškovića, ukoliko on sam ne podnese ostavku. Nakon Predsjedništva održat će se i sjednica Središnjega odbora HDZ-a koji treba potvrditi ove odluke.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.