Domovinski pokret pozvao Vladu da provede strukturne promjene

02.09.2020. 09:08:00

Domovinski pokret zatražio je u utorak od Vlade da nakon prošlog mandata koji je potrošila na kozmetičke promjene konačno provede ozbiljne strukturne promjene koje će Hrvatsku uvesti u četvrtu industrijsku revoluciju i reindustrijalizaciju.

Predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Miroslav Škoro ustvrdio je u video poruci javnosti da uzrok pada BDP-a u drugom kvartalu za rekordnih 15,1 posto nije koronakriza nego dva desetljeća loših politika, korupcije i neprovođenja reformi.

Upozorio je i da se Hrvatska našla na sramotnom 63. mjestu na globalnoj ljestvici konkurentnosti gospodarstva, čime država tjera vanjske investitore daleko od Hrvatske, dok skupa, neučinkovita i nedigitalizirana javna uprava guši razvoj domaćih poduzetnika i njihov investicijski potencijal.

''Zbog svega navedenoga, globalna pandemija neminovno nas je gurnula u duboku gospodarsku krizu, a situaciju su dodatno pogoršale odluke super-stručnog stožera koji stalno luta, nevjerodostojan je i nedosljedan pa jedan dan zatvaraju teretane, a već drugi dan ih otvaraju”, rekao je Škoro, napominjući da su poduzetnici proljetos bezuspješno tražili stožer da im omogući rad.

Čelnik Domovinskog pokreta napominje da su tada ukazivali na apsurdnost nekih njihovih, u panici donesenih odluka ali se ništa nije dogodilo jer je vladajućoj strukturi najvažnije političko zapošljavanje poslušnika i podjela političkog plijena nakon izbora.

Smatra također da je Vlada prošli mandat potrošila na kozmetičke promjene te ovaj puta od Vlade očekuje ozbiljne strukturne promjene koje će Hrvatsku uvesti u reindustrijalizaciju.

"Vladajućima je jedino važno sakriti spomenuti pad BDP-a i koruptivno-klijentelističke afere kojima se ne vidi ni kraja ni konca. Koruptivna hobotnica oko gospođe Rimac svaki dan ima sve više krakova i sudionika. Podgrijavanje lažne nade da ćemo sve riješiti briselskom milostinjom i vazalnim odnosom prema centrima moći, neće pomoći nikome”, zaključio je Škoro.

(Hina) xpp ymvr

Izvor: Hina.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.