Donacija Liječničke komore za vukovarski Vodotoranj

24.05.2016. 21:26:26

50 TISUĆA KUNA Hrvatska liječnička komora (HLK) darovala je u utorak 50 tisuća kuna Gradu Vukovaru za obnovu vukovarskog Vodotornja, teško oštećenog u velikosrpskoj agresiji 1991., a donaciju je gradonačelniku Ivanu Penavi uručio predsjednik HLK-a Trpimir Goluža. Zadaća HLK-a je zaštita hrvatskih liječnika, ali je Komora ujedno i zagovaratelj nacionalnih interesa. U tom smislu, rekao je dr. Goluža, Vukovar je prepoznat kao hrvatska svetinja, a vodotoranj kao simbol hrvatskog zajedništva, ustrajnosti, žrtve i na kocu pobjede. “HLK se zalaže i zalagat će se za uvažvanje neupitnih društvenih vrijednosti: znanja, odgornosti, rada i poštenja pri čemu promoviramo i promovirat ćemo hrvatske nacionalne interese”, rekao je Goluža prilikom uručenja donacije. Najavio je da će HLK u studenome ove godine, prilikom obilježavanja 25 godina stradanja Vukovara, u tom gradu održati niz aktivnosti kojima će odati priznaje ljudima i dgoađajima koji su dali doprinos obrani Hrvatske. Zahvalivši se na donaciji vukovarski gradonačelnik Penava je rekao kako mu je drago što su se i liječnici, kao visokoobrazovani i cijenjeni segment hrvatskog društva, uključiti u obnovu Vodotornja. Prema projektu, cijena sanacije i uređenja Vodotornja stoji između 21 i 22 milijuna kuna, a konačan iznos znat će se po okončanju postupka javne nabave. Dosad je na račun za tu namjenu uplaćeno više od tri milijuna kuna, a brojne uplate još se očekuju. Radovi na obnovi vukovarskog Vodotornja trebali bi početi za oko tri mjeseca.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.