Dopunsko HZZO-a 70 kuna od 1. listopada

25.09.2013. 19:59:25

25
Piše: Sonja Hoffman/VLM
Nova cijena police dopunskog osiguranja od 70 kuna bit će na snazi 1. listopada, odlučeno je danas na sjednici UV HZZO-a. Osiguranici koji već imaju policu i sami je plaćaju uplaćivat će 70 kuna mjesečno na isti račun i na isti poziv na broj kao i dosad. Umirovljenicima koji su administrativnom zabranom ugovorili plaćanje premije HZZO će korigirati iznos premije pa ne moraju dolaziti u HZZO ni u HZMO. Oni koji plaćaju premiju trajnim nalogom putem OTP banke, Diners cluba ili American expressa ne moraju činiti ništa jer će HZZO za njih izravno obaviti sve potrebno u vezi s promjenom visine mjesečne premije, a građani koji su ugovorili trajni nalog u drugim bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se korigira mjesečni obrok. Osiguranicima koji su unaprijed platili premiju obračunat će se preplaćeni iznos za koji će moći umanjiti buduće obveze plaćanja ili mogu zatražiti da im se preplaćeni iznos vrati. Iz Zavoda obavještavaju i da će se mijenjati iskaznice dopunskog osiguranja, a stare će vrijediti dok građani ne dobiju novu. >> HZZO poslao bolesnoj Kristini pisanu odbijenicu za kolica Izvornuvijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.