DORH DEMANTIRA: Nije otvorena istraga nego samo postupanje u slučaju Sani Ljubičić

31.05.2019. 09:05:51

Na tekst koji je objavljen na Maxportalu   o kaznenim prijavama protiv Sani Ljubičić, aktualne zamjenice Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a, reagirali su iz DORH-a Njihovo priopćenje Maxportal prenosi bez intervencija: Poštovani, Na internetskom portalu Maxportal.hr od srijede, 29. svibnja 2019. objavljen je tekst pod naslovom „EKSKLUZIVNO: Otvorena istraga protiv Sani Ljubičić, zamjenice Glavnog državnog odvjetnika“ (https://www.maxportal.hr/vijesti/ekskluzivno-otvorena-istraga-protiv-sani-ljubicic-zamjenice-glavnog-drzavnog-odvjetnika/) s navodom u naslovu, i u tekstu, da je „Otvorena istraga protiv Sani Ljubičić, zamjenice Glavnog državnog odvjetnika“ i „Državno odvjetništvo republike Hrvatske (DORH) otvorilo je istragu protiv Sani Ljubičić, bivše ravnateljice USKOKA (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta), a danas zamjenice Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.“ Budući da navedeni navodi nisu točni, upućujemo Vam tekst ispravka radi objave sukladno odredbama članaka 40., 41. i 42. Zakona o medijima (NN broj 59/04, 84/11, 81/13). Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) nije otvorilo istragu i nije donijelo rješenje o provođenju istrage budući da to nije u njegovoj nadležnosti. Nadležna državna odvjetništva u prvom stupnju donose rješenja o provođenju istrage i tek po pravomoćnosti tog rješenja, započinje istraga. S obzirom da su podnositelji kaznenih prijava podnijeli kaznene prijave nenadležnom državnom odvjetništvu, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je bilo dužno, sukladno zakonskim odredbama, ustupiti ih na nadležno postupanje nadležnom državnom odvjetništvu odnosno Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Navedeno ustupanje nije otvaranje istrage budući da nije doneseno rješenje o provođenju istrage. Ujedno, Sani Ljubičić nikad nije bila ravnateljica USKOK-aslijedom čega nije točan navod u uvodu teksta. S poštovanjem, GLASNOGOVORNICA Martina Mihordin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.