Dovođenje u pitanje Domovinskog rata rezultat je oštre medijske kampanje

15.01.2016. 14:23:46

Ante Nazor ističe da se ne može niti smije izjednačiti agresor i branitelj. Ne možete tim ljudima u Vukovaru reći da su jednaki kao agresor, rekao je Nazor Ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor za direktno.hr se osvrnuo na obilježavanje Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Sjetimo se tog dana, koliko je veselja bilo na bojišnici. Branitelji su bili prvi korak za afirmaciju Hrvatske. Priznanje Hrvatske od strane 12 članica Europske unije i ulazak u UN, bio je znak da borba nije bila uzaludna i da je strateški plan ispunjen. Samostalnost, to je poruka koju smo poslali, rekao je Nazor. Kaže kako su za samostalnost najzaslužniji branitelji dok su u diplomatskom smislu to Vatikan i Njemačka. Dodaje da je za jaku poruku o samostalnosti zaslužna i politika hrvatskog vodstva koje je razumjelo procese. Neki kompromisi, na putu do ostvarenja našeg cilja morali su se ispuniti, objasnio je Nazor. "Dovođenje u pitanje Domovinskog rata, to je plod medijske kapanje koja je izjednačila agresora i branitelja. Kada kažete u Vukovaru da su oni, koji su ga branili, jednaki agresoru onda to dovodi u pitanje sve za što su se borili". Nazor se također osvrnuo i na mirnu reintegraciju za koju kaže kako je rezultat pobjede Hrvatske vojske. "Nije trebalo doći do rata da Srbija nije htjela stvoriti Veliku Srbiju. Pozdravljam svaki mirovni proces i uvijek ću zastupati da je bolje doći do rezultata i dogovora mirovnim putem, pa makar on trajao duže nego ratom. Smeta me kada nevladine udruge govore da ne pričamo o Oluji, pa ona je bila preduvjet za mirnu reintegraciju. Da nije bilo Oluje nikada ne bi došlo da mirne reintegracije, to moramo zapamtiti". Ipak, nakon 24 godine, Nazor kaže da ljudi danas nisu zadovoljni. Hrvatski branitelji se nisu borili za ovakvu Hrvatsku, zaključio je Nazor za direktno.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.