DOZNAJEMO TKO BI TREBAO ZAMIJENITI ALADROVIĆA! Bila je ‘mlada lavica’ HDZ-a pa nestala, sad se vraća na velika vrata

08.03.2022. 13:53:00

Budući je za ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića stigao zahtjev DORH-a da mu se skine imunitet, a Vlada u ponedjeljak prihvatila da se protiv njega pokrene kazneni postupak, spreman je odstupiti s te dužnosti jer ne želi biti teret Vladi dok se protiv njega vodi istraga.

Međutim, svi se pitaju koga će premijer Andrej Plenković postaviti na njegovo mjesto.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, riječ je o državnoj tajnici Margareti Mađerić.

Tko je Margareta Mađerić?

Inače, zastupnica je u Hrvatskom Saboru, a po zanimanju je menadžerica marketinga i komunikacija.

Politički se angažirala već s 15 godina te se od 1997. aktivno uključila u podmladak HDZ-a. Od 2002. do 2007. obnašala je dužnost nacionalne predsjednice Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, po položaju i članica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice.

Od 2005. Mađerić je bila zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba u tri mandata. Od 2010. do 2013. predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Unutar zagrebačke organizacije HDZ-a bila je predsjednica Područnog odbora HDZ-a Podsljeme, a od 2012. HDZ-a Donjeg grada te predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski”. Na lokalnim izborima 2013. bila je kandidat HDZ-a za gradonačelnicu grada Zagreba.

Na izborima za Hrvatski sabor 2015. bila je kandidat Domoljubne koalicije u I. izbornoj jedinici te potom izabrana. Na konstituirajućoj sjednici Osmog saziva Hrvatskog sabora 28. prosinca 2015. izabrana je za predsjednicu Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Aladrovićev odlazak?

Podsjetimo, Josip Aladrović je iznio kako u cijelom procesu ne želi biti uteg Vladi, već želi odstupiti s mjesta ministra čim mu se nađe adekvatna zamjena. USKOK Aladrovića sumnjiči da je nezakonito zaposlio dvije ženske osobe 2018. i 2019. dok je bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Sumnjaju da su uhićeni bivši ministar graditeljstva Darko Horvat, njegova bivša pomoćnica iz Ministarstva gospodarstva Ana Mandac i gradonačelnik Županje Damir Juzbašić tražile od njega da pomogne pri zapošljavanju njihovih kandidatkinja. 

U jednom slučaju navodno je Juzbašić preko Ane Mandac urgirao kod Aladrovića da pomogne ženskoj osobi pri natječaju za zapošljavanje, a prema sumnjama istražitelja, Aladrović im je unaprijed dostavio pitanja za testiranje. Ona je pak na testu imala maksimalan broj bodova i dobila posao samostalnog upravnog referenta vježbenika u HZMO-u.

U drugom slučaju Darko Horvat je, sumnja se, preko Ane Mandac tražio od Aladrovića da drugu žensku osobu “pogura” na natječaju, a on je, kako se sumnja, i njoj dostavio pitanja.

Margaretu Mađerić smo kontaktirali, njezin odgovor ćemo objaviti kada stigne.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: L.B./Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.