Dr. Goluža: Liječničko licemjerje i kukavičluk u doba korone

19.11.2021. 10:38:00

“Godinama javno izigravati neovisnu liječničku udrugu, a zapravo ispod radara javnosti inkognito upravljati Hrvatskom liječničkom komorom i pritom primati pristojnu financijsku naknadu, mora ostaviti trajne posljedice. Vodstvo Hubola najbolji je dokaz toga. Izgubljeni u vremenu korone. Jučer heroji izvan Kolone sjećanja, danas kukavice u toj istoj njima omraženoj koronom oprećenoj Koloni. Gdje je nestala ta samodoživljena hrabrost i žrtva Hubolovaca? Je li je uopće i postojala?”, ističe dr. Trpimir Goluža, liječnik ginekolog, nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini iz Kluba Mosta i nekadašnji predsjednik Hrvatske liječničke komore u osvrtu na djelovanje ove liječničke udruge u doba epidemije koronavirusa.

Komentar dr. Goluže prenosimo u cijelosti:

LIJEČNIČKO LICEMJERJE I KUKAVIČLUK U DOBA KORONE

Prije godinu dana, 17. studenog 2020.g., u Hrvatskoj je covidom novozaraženo 1945 ljudi, a od covida je umrla 31 osoba. 

“Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili.

Obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin – čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama.

Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način – na svojim radnim mjestima – na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je naš najbliži – isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti!”

Ovom citiranom objavom starom točno godinu dana, Hubolovci su se krajnje žestoko obrušili na sve koji su 2020. kročili hrvatskom Kolonom sjećanja u Vukovaru. Proglasivši sudionike Kolone licemjerima i kukavicama nedostojnim žrtvi Vukovara, istovremeno su sami sebe “skromno” izjednačili s braniteljima Vukovara.

Godinu dana kasnije, 17. studenog 2021.g., u Hrvatskoj je covidom novozaraženo 6670 ljudi, a od covida su umrle 64 osobe. Više no trostruko više novozaraženih i više no dvostruko više umrlih nego prije godinu dana.

Ipak, žrtvi Vukovara došli su se pokloniti i Hubolovci.

Ljudi koji u javnosti već godinama zlosretno najavljuju kataklizmu i kolaps zdravstvenog sustava koji unatoč tom njihovom kroničnom narikanju nikako da se dogodi, pokazali su krajnju nevjerodostojnost po pitanju obilježavanja godišnjice stradanja Vukovara. 

Samozvani “čuvari života na prvim linijama obrane od epidemije” napravili su salto mortale. Napustili su svoje isturene čuvarske položaje, ostavili bolesne i prema vlastitoj prosudbi postali licemjeri i kukavice.

Udruga koja javno dijeli lekcije kolegama liječnicima, znanstvenicima i svima koji ne dijele njihove oštromjeraške antikorona stavove, udruga koja docira Vladi i predsjedniku RH, moralizira i uvredljivo optužje hrvatske biskupe te zaziva najoštrije protuepidemijske mjere za cijelo stanovništvo s lakoćom je prekršila protuepidemijske mjere na koje se tako rado striktno poziva kad osporava prava svim drugim ljudima.

Licemjere je prokleto. Pogotovo kad je kronično. Postane refleks, usvojeni obrazac ponašanja.

Godinama javno izigravati neovisnu liječničku udrugu, a zapravo ispod radara javnosti inkognito upravljati Hrvatskom liječničkom komorom i pritom primati pristojnu financijsku naknadu, mora ostaviti trajne posljedice. Vodstvo Hubola najbolji je dokaz toga. Izgubljeni u vremenu korone.

Jučer heroji izvan Kolone sjećanja, danas kukavice u toj istoj njima omraženoj koronom oprećenoj Koloni. Gdje je nestala ta samodoživljena hrabrost i žrtva Hubolovaca? Je li je uopće i postojala?, zaključuje dr. Goluža.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Narod.hr/ Foto: Hrvatska liječnička komora; Fotomontaža; narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.