DR. JURE BURIĆ: Gdje je sada Milorad Pupovac da sa svojim plačljivim glasom komentira srpske grafite u Vukovaru

22.03.2021. 10:17:00

Dok četnici haraju Vukovarom šireći strah i ostavljajući iza sebe smrdljivi trag grafitnih poruka koje se niti malo ne razlikuju od onih iz 1991. godine, u Hrvatskoj vlada muk!

 Muk u Vladi čiji je koalicijski partner Milorad Pupovac i njegova bratija, muk u SDSS-u, muk svugdje gdje bi trebala biti glasnost na ove izopačenosti i očite prijetnje nepomirljivog dijela Srba koji se nikako nisu pomirili s činjenicom da je ovo Hrvatska država. Da je ona država hrvatskog naroda, ali i svih onih koji je kao svoju hrvatsku domovinu doživljavaju i poštuju njezine zakone i ljude.

Gdje ste sada gospodo iz SDSS-a? Gdje je sada Milorad Pupovac ili potpredsjednik Vlade Boris Milošević? Nedavno su žurno stigli u Šibenik kada je, kasnije se potvrdilo, neki narkoman provalio u prostore SPC u Šibeniku. Obojica su, na rubu plača (kako to samo oni znaju), više od 3 minute na HTV-u iskazivali svoju zabrinutost za ugrožavanje Srba u Hrvatskoj. Zašto sada ta srpska gospoda iz Zagreba ne protegnu noge i do Vukovara pa svojim sunarodnjacima glasno pred kamerama HTV-a ne poruče: ne radite to, ne pišite gluposti, Vukovar je hrvatski grad u Hrvatskoj, a ne u Srbiji. 

Trebali bi im tako reci upozoravajući ih da ne budu ni divljaci ni maloumnici koji mogu dobiti prstima kako bi se opametili. Da, opametili dok ne bude kasno.

Ne, neće im to onim svojim plačljivim glasom reći Pupovac. Neće, jer nikada u njegovim izjavama nismo čuli kako je Vukovar hrvatski grad. Neće im reci ni da ne budu divljaci i maloumnici jer pripadaju istom jatu koje ne prestaje provocirati Hrvate.

Provocirat će oni sve dotle dok Hrvatima ne prekipi. A onda neće biti dobro nikome od onih koji huškaju i koji pišu ovakve poruke po hrvatskom gradu Vukovaru.

Kad bi se mene pitalo, pronađeni krivci bi po kratkom postupku bili bi prognani iz Hrvatske kao nepoželjni građani koji ovu državu mrze, pa samim tim ni ne zaslužuju u njoj živjeti. Ne treba njih trpati ni u nikakve zatvore ili im izricati neke druge kazne. Takvi se neće opametiti nikakvim kaznama kako bi državu Hrvatsku prihvatiti kao svoju. Samo izgon i doživotnu zabranu povratka njih i njima slične može opametiti. Nakon toga bi vidjeli koliko bi se njih usudilo na hrvatskoj zemlji i u hrvatskoj državi pisati poruka protiv Hrvata i Hrvatske. 

NAPOMENA: Dr. Jure Burić je poznati dubrovački liječnik i ratni povjerenik Vlade RH za jug Hrvatske, prvi župan Dubrovačko-neretvanski i bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog državnog sabor do njegovoga ukinuća.

Izvor: Fenix.hr

Izvorni autor: dr. Jure Burić/Zastupnici SDSS-a / Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.