Drago Prgomet i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba

15.03.2017. 20:21:09

Objavljeno nakon sastanka Drago Prgomet je i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba. Nakon što se danima nagađalo tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba, danas popodne i službeno je potvrđeno kako će to biti Drago Prgomet. Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović izvijestila je ispred gradske središnjice HDZ-a da je Drago Prgomet ipak osobni odabir šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

"Sjajan kandidat"

S druge strane, dio HDZ-a nije zadovoljan takvom odlukom, a Brkić Tomljenović je za komentar upitala Zlatka Hasanbegovića koji joj je samo ironično dobacio da je riječ o "sjajnom kandidatu". Prgometu u HDZ-u zamjeraju napuštanje stranke nakon svađe s bivšim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, izlazak na izbore s Mostom te najviše od svega, razgovor sa Zoranom Milanovićem u stanu bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića. Plenković je međutim posljednjih mjeseci imao puno problema u odabiru kandidata te i puno razgovora u vezi s tim, a mnogi su ga odbili, svjesni malih šansi HDZ-a na izborima za gradonačelnika Zagreba. Prgometu bi mogao biti problem i kandidatura Brune Esih, nezavisne kandidatkinje, koja je u Sabor ušla po broju preferencijalnih glasova na listi HDZ-a, no Esih tu informaciju ne želi, ni potvrditi, ni demantirati.
'Drago Prgomet rodio se u Žeravcu u blizini Dervente 1965. godine, po struci je specijalist otorinolaringolog. Medicinu je diplomirao u Banjoj Luci 1990., te uz polaganje nekih diferencijalnih ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je nakon poslijediplomskog studija stekao zvanje doktora znanosti.Kao član HDZ-a od 2003. do 2006. bio je zastupnik u Hrvatskome saboru, a na 15. općem saboru HDZ-a 2012. godine izabran je za zamjenika predsjednika stranke. Nakon sukoba s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, 2015. godine dao je ostavku na tu dužnost i istupio iz stranke. Nakon toga pristupio je Mostu nezavisnih lista, a krajem te godine osnovao je stranku HRID. Nakon što je na čelo HDZ-a došao Andrej Plenković, Prgomet se u rujnu prošle godine vratio u HDZ.'

Autor: