DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA NASTRADAO U UKRAJINI! Kaže da se vraća ‘na crtu’ čim mu skinu fiksator

14.10.2022. 14:38:00

Britanac  Paul Ogilvie  bio je pripadnik 5. gardijske brigade, a tijekom Domovinskog rata u kojem je bio na bojišnicama u Karlovcu, Kupresu, Mostaru i Posavini,  ranjen je tri puta.

Ogilvie, koji je zbog tamne puti poznatiji kao  “Black Paul” , kao dragovoljac odslužio je svih pet godina u Hrvatskoj vojsci, a unatoč ranjavanju i činjenici da više nije mlad, otišao je braniti slobodu ukrajinskog naroda.

Foto: Zahvala stranim dragovoljcima

Nažalost, po pisanju stranice  Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata , Paul je iu Ukrajini nastradao:

“Nakon snažne detonacije, pritom uz puno sreće jer rusko topništvo i dronovi odradili su ubojit napad, Paul je zadobio dvostruki otvoreni prijelom desne potkoljenice. Ipak, Paulova rehabilitacija dobro napreduje. Rana je skroz zatvorena, no fiksator na desnoj nozi će nositi još određeno vrijeme. Naravno, situacija u bolnici nije sjajna, uostalom rat je, no Paul je vrlo optimističan i njegov plan je nakon rehabilitacije vratiti se na dužnost i pomoći ukrajinskim borcima do ostvarenja konačnog cilja”.

Foto: Raymond van der Linden
Nizozemac Ray, dragovoljac i humanitarac

Dodaju i kako je nizozemski dragovoljac  Raymond van der Linden  koji je dao veliki obol u Domovinskom ratu, jednako tako srčano angažiran oko pomoći ukrajinskom narodu. Upravo preko njega može se pomoći Paulu jer je Ray do sada odradio desetak prijevoza humanitarne pomoći do Kijeva, a on je i autor fotografije ozlijeđenog Britanca.

Raymond van der Linden/Foto: Facebook

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.