Drama kod Buja: Žena prebacivala djecu preko rijeke, bujica odnijela jedno dijete, ona spašena

10.12.2021. 17:09:00

Policajci su iz nabujale rijeke uspjeli spasiti tursku državljanku, a u tijeku je traganje za djetetom za koje se pretpostavlja da ga je odvukla riječna struja. 

Jučer u večernjim satima istarska policija zaprimila je dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć. Policijski službenici utvrdili su kako se radi o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko od državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju. 

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski policijski službenik, slovenski policijski službenik i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno na slovensku stranu obale.

Na slovenskoj strani Dragonje pronađeno je još jedno dijete i 18-godišnjak koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke, a prema trenutačno raspoloživim informacijama s njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke.

Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djeci i 18-godišnjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj.

Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći s vatrogascima iz JVP-a Umag, DVD-a Buje, JVP-a Koper i JVP-a Piran tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad bila neuspješna. Mjere traganja nastavljaju se i tijekom današnjeg dana.  


Izvor: Večernji list

Izvorni autor: VL/Foto: PU Istra

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.