DRAMA NA KOSOVU! SUZAVAC, BLOKADA, SNAJPERI, SPECIJALCI I HELIKOPTERI: Oglasio se i NATO, svima poručuju da se smire

25.09.2021. 09:00:00

Specijalne jedinice ROSU i dalje su prisutne na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova gdje je napeto od ponedjeljka kada je donesena odluka o zamjeni srpskih registracijskih oznaka s privremenim kosovskim pri ulasku u zemlju.

Kosovski Srbi prosvjeduju protiv te zabrane blokirajući promet na navedenim graničnim prijelazima.

Napetosti su povećane u četvrtak kada je došlo do incidenta u kojem su jedinice ROSU pretukle trojicu Srba kod Brnjaka, a kako navode srpski mediji, oni nisu sudjelovali u prosvjedima, već su išli po drva za zimu.

Lokalni mediji javljaju da su specijalci na graničnim prijelazima naoružani dugim cijevima, na okolnim brdima navodno se nalaze snajperisti, a područjem kruže i helikopteri srpske vojske.

Glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu na Twitteru je jučer pozvala na hitnu deeskalaciju situacije na sjeveru Kosova.

“NATO poziva Prištinu i Beograd da budu suzdržani, izbjegnu jednostrane akcije i vrate se dijalogu. Mandat NATO-a i Kfora je da osigura sigurno i zaštićeno okružje i sloboda kretanja za sve zajednice”, napisala je Lungescu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Armend NIMANI / AFP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.