DRAMA NA PROSVJEDU Dovezao se taksijem među branitelje pa se polio benzinom i zapalio

28.10.2014. 08:22:25

ZAGREB - Opekline trećeg stupnja zadobio je muškarac koji se u ponedjeljak u 22.35 sati polio benzinom i zapalio na mjestu prosvjeda hrvatskih branitelja ispred njihova ministarstva u Savskoj 66 u Zagrebu. Druga osoba u događaju je također zadobila opekline, ali blaže. Neslužbeno se doznaje da se branitelj D.Č. (50) dovezao taksijem na prosvjed, nakratko pozdravio okupljene branitelje oko vatre, a potom se iznenada i brzo polio benzinom kojeg je imao u plastičnoj boci. Uzviknuo je: 'Sve za Hrvatsku! Drž’ te se!', a zatim uzeo zapaljeni prut s ognjišta i zapalio se. Navodno je rekao i da se došao 'ubiti zbog Vlade Zorana Milanovića'. Prvi je reagirao Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge gardijskih brigada koji je vatrogasnim aparatom ugasio očajnog D.Č. Zagrebačka policija je samo potvrdila kako je došlo do požara te da je dvoje ljudi ozlijeđeno. Branitelji prosvjeduju već deveti dan pred ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici. Prije dvije noći četvorici branitelja je pozlilo i odvezla ih je Hitna pomoć, a prošlog utorka ispred zgrade Ministarstva branitelja preminula je Nevenka Topalušić (60). Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.