DRAMA NA RIBNJAKU! BANDIĆEVA ‘DESNA RUKA’ SPASILA DAN: Spriječio katastrofu, izvukao ženu iz zapaljenog automobila. ‘Vozio sam prema gradu kad sam uočio da automobil dimi’

17.12.2021. 13:46:00

U centru Zagreba odvila se u petak ujutro prava drama.

Naime, oko 11 sati u ulici Ribnjak u vožnji se zapalio Mercedes krapinskih registracija i počeo se dimiti.

Međutim, uplašenu vozačicu zapaljenog Mercedesa od velike su opasnosti spasila trojica građana, od kojih je jedan bio Pavle Kalinić, donedavni pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

‘Našom brzom reakcijom spriječena je katastrofa’

“Vozio sam prema gradu kad sam uočio da automobil dimi. Parkirao sam na pločnik i istrčao prema njemu. Unutra je sjedila žena u panici. Izvukli smo je, ugasili automobil koji se prestao dimiti čim su motor i akumulator prestali raditi. Našom brzom reakcijom spriječena je katastrofa”, ispričao je Kalinić. 

Zatim je postavio trokut pred Mercedes, a potom ga je uz pomoć još dvojice Zagrepčana izgurao na pločnik kako bi tramvaji mogli prolaziti. 

Na Ribnjaku je zbog cijele situacije neko vrijeme bio zastoj tramvaja, no promet se brzo normalizirao.

Nije mu prvi put

Međutim, ovo nije prvi put da u vrijeme božićnih blagdana Kalinić spašava ljude od vatre.

Podsjetimo, prije dvije godine na blagdan svetog Stjepana, Kalinić je iz plamena izvukao svog susjeda Ivana Miloložu te njegovu suprugu. Ušao je u kuću s plinskom maskom i izvukao susjede, dok je njegov sin kuću iz dvorišta gasio vodom iz crijeva za polijevanje. 

Bliski suradnik pokojnog gradonačelnika Milan Bandića, gradsku je upravu napustio ove godine u srpnju nakon što je 13 godina proveo na mjestu pročelnika Ureda za hitne situacije.

Od 1. siječnja iduće godine UHS se ukida, odnosno spaja s Uredom za mjesnu samoupravu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: L.B./Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.