Drašek, Drašek... Dudek su te zvali.....

13.11.2019. 09:00:00

Drašek, Drašek... Dudek su te zvali, ali "dudeka" ima zdaj puno više neg kaj misliš. Počival Ti nama u miru Božjem, Podravina i grunt tvoj denes je namočen suzama, a Tebe se navek bumo sečali, jer Podravina je takvog sina dala kaj se ne zaboravi lehko. Dragi Drašek kak mali sem te imal rad, sem te vu živo imal za videti i tvoju violinu za čuti. Tak bu ostalo dok bum i ja živ jer samo jednog Martina Sagnera smo imali Em denes, ne za čuti samo tak "Podravino moja mila", "Ja sem junak iz doline", teško je za čuti domaču mužiku. Kak da Ti velim, nekakva čudna mužika se sluša, em to veliju da su cajke, em ti se ja vu to ne razmem niti vu reči kaj oni popevljaju. I moram Ti za reči, od Gruntančonov se ništ neje zmenilo. Malo je bogatunov, puno više siromašnejov. Partija i dalje vlada, a omladina nam u Nemčiju ide. Eto Drašek moj, mi smo dudeki kaj trpimo one z kombinata i zadruge, ništ se Bog znaj ni promenilo. Odi Ti otpočini dosta su bedaka z tebe delali, a pravico bumo več negdar dobili. Puno tega bi još mogel znapisati, a kaj vredi Drašek moj, kad si Ti to več znal puno rane od mene kaj bude z našom Podravinom i Lepom našom. Sega z toga si nas znal nasmejati, pak bum malo del tvoge dela:

Zbogom Drašek, Dudek su te zvali....

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.