Dražen Slavica oslobođen za Kornatsku tragediju u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca

27.04.2018. 12:53:32

Na zadarskom Županijskom sudu danas je donesena presuda Draženu Slavici, županijskom zapovjedniku JVP-a Šibenik, optuženom za tragediju u kojoj je krajem kolovoza 2007. na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca. Slavica je oslobođen optužbi Na zadarskom Županijskom sudu danas je donesena presuda Draženu Slavici, županijskom zapovjedniku JVP-a Šibenik, optuženom za tragediju u kojoj je krajem kolovoza 2007. na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca. Slavica je jedini optužen za stradanje 13 vatrogasaca, među kojima je, s teškim ozljedama, preživio jedino Frane Lučić iz Tisnog. U rujnu 2013. na zadarskom Županijskom sudu nepravomoćno je oslobođen. Vrhovni je sud u travnju 2016. zbog formalnog propusta ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje. Saslušani su novi svjedoci, a stručnjaci s Instituta Ruđer Bošković novim su vještačenjem utvrdili da su vatrogasci stradali u požaru s eruptivnim efektom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.