Drugi tradicionalni pohod na planinu Velebit - Dušice

31.05.2019. 19:10:16

  Dana 15. lipnja 2019.godine održati će se Drugi tradicionalni pohod i sveta misa u sjećanje na sve poginule pripadnike Specijalne jedinice policije MUP-a RH i HV-a na svetoj planini Velebit - Dušice. Plan pohoda: 08:00 – Dolazak na mjesto početka pohoda 08:30 – Početak pohoda 11:00 – Dolazak na Dušice 13:00 – Sveta misa za sve specijalce i pripadnike HV poginule na Velebitu 14:00 – Povratak prema vozilima 16:30 – Polaganje vijenaca i paljenje lampaša kod centralnog spomenika u Egeljcima 17:00 – Zajednički ručak (grah 25 kn) po najavi – pivnica „Pupi“ – Sv. Rok i hostel Sv. Rok Oprema: udobna obuća (gojzerice), prikladna odjeća, minimalno dvije litre vode. Napomena: Svi učesnici pohoda idu na vlastitu odgovornost. Organizatori zadržavaju pravo izmjene plana pohoda ako to smatraju potrebnim (vremenski uvjeti, nedostatak vremena i sl.). Valja napomenuti kako je idejni začetnik ovog pohoda udruga Ekosspiritus iz Samobora. Kako svi ne dolazimo iz istog pravca na mjesto početka pohoda, svaka grupa se sama organizira. Vodiči će biti organizirani i označeni. Prijave za pohod i ručak, te dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt: Miro Palajsa (0915833779, mpalajsa1@gmail.com). Sudjelovanjem na ovom pohodu odat ćete počast i poštovanje poginulim pripadnicima SJP RH i HV, a to je najmanje što možete učiniti iz pijeteta prema njima. Radujemo se vašim prijavama i zajedničkom druženju!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.