Država će graditi staračke domove za branitelje, doznajemo sve detalje

17.12.2021. 14:49:00

Sve je više veterana koji se ne mogu sami skrbiti o sebi pa se ide u izradu zakona koji će omogućiti otvaranje umirovljeničkih domova. 

- Imamo sve više branitelja koji su u poznim godinama, i teško se mogu brinuti o sebi. Zato krećemo u izradu zakona koji će omogućiti otvaranje umirovljeničkog doma, ili više njih, za braniteljsku populaciju - potvrdio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved za Jutarnji list.

Početnu fazu projekta predstavlja prijedlog Zakona o osnivanju ustanove za smještaj braniteljsko-stradalničke populacije iz Domovinskog rata, koji će Ministarstvo predstaviti u trećem kvartalu 2022. Kako se navodi, zakon se donosi da bi se osigurao smještaj za pripadnike braniteljsko-stradalničke populacije koji nemaju osiguran smještaj ili se zbog svog stanja ne mogu sami brinuti o sebi niti imaju članova obitelji koji im mogu pomoći. Prema objašnjenju ministra Tome Medveda. 

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Robert Bajruši/Foto: privatni albumi

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.