Država deložirala branitelja Tihomira Radu Đurđevića iz potleušice u vlasništvu Republike Hrvatske

16.01.2018. 19:25:08

Hrvatska država deložirala je iz potleušice u državnom vlasništvu veterana Domovinskog rata Tihomira Radu Đurđevića zajedno s njegovom obitelji. Da apsurd bude veći, zahtjev za deložacijom pokrenula je osoba koja nije vlasnik trošne kućice i koja je s Đurđevićem sklopila ništetan ugovor o najmu. Radi se trošnom objektu, bez vode, na lokaciji Jankolovica 9, Biograd na Moru, nekadašnjim stanovima u kojima su živjeli radnici Vrane.

800 dana u bojnom sektoru

Tihomir Rade Đurđević, skupa sa svojom obitelji, živi u više nego skromnom objektu posljednjih dvanaest godina. Ovaj veteran Domovinskog rata u svom ratnom putu ima 800 dana provedenih u borbenom sektoru. – Sklopio sam ugovor najmu s dotičnim gospodinom. Bili smo kod odvjetnika i javnog bilježnika. Onda sam na kraju htio prijaviti boravak na ovoj adresi. Išao sam na policiju da se prijavim i oni su mi rekli da moram donijeti vlasnički list. Otišli smo po vlasnički list da bi nam rekli da on nije imao pravo sa mnom sklopiti ugovor o najmu jer taj stan nije njegov, kaže Tihomir Rade Đurđević.

Ignoriranje braniteljskih udruga

Obitelj Đurđević živi u jako skromnim uvjetima. Đurđević nema braniteljsku mirovinu, kaže da trenutno radi kao čistač, domar u jednom kafiću za plaću od 1.500 kuna mjesečno. Supruga nema stalni posao jer ima zdravstvenih problema s kralježnicom. Jedva skupljaju kraj s krajem radeći sezonske poslove u turizmu i poljoprivredi skupljajući boce. Tragično je na što je spao dio hrvatskih branitelja, da mora kopati po smeću tražeći boce kako bi svojoj djeci stavili kruh na stol. U Živom zidu, čiji su aktivisti danas bili na terenu, navode kako su apelirali na braniteljske udruge i slali dopis županu Božidaru Longinu, vezano uz tešku situaciju u kojoj se našla obitelj Đurđević. Nitko se nije oglasio osim g. Bakarića koji je supruzi branitelja Đurđevića rekao da će im pomoći pod uvjetom da Živi zid ne izlazi na deložaciju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.