DRŽAVA I JA

09.03.2019. 12:41:01

Često smo svjedoci da se na raznim skupovima, bili oni politički, kulturni, vjerski, društveni ili druge vrste, a poglavito na patriotskim feštama  koje organiziraju tzv. "Domoljubne stranke" citiraju riječi pokojnog američkog predsjednika J. F. Kennedya koje glase: "Ne pitajte što vaša zemlja može učiniti za vas, pitajte što vi možete učiniti za svoju zemlju"? Iako je ova izreka vrlo popularna i ima veliku težinu u kontekstu izrečenog, po meni ona je i eklatantan primjer političke demagogije i licemjerja, pogotovo ako ih izgovaraju naše vrle "političke elite", koje za tu istu državu u njenim najtežim trenucima novije povijesti, u vrijeme srbo-četničke i yugo-komunističke agresije na Hrvatsku,  nisu učinili ama baš ništa, osim što su se liječili od raznih bolesti i sakrivali po dobro osiguranim uredima i podrumima kao nekakvi činovnici, dok je u to isto vrijeme po raznim bojištima naše Domovine ginula hrvatska mladost kako bi spriječila srbo-četničku agresiju i okupaciju Hrvatske. U sukusu takvog pogleda mogu navesti slijedeće: "Za državu nisam dužan činiti više ništa, osim onoga na što me njen Ustav i Zakoni obavezuju, a isto tako od te države također ne očekujem apsolutno ništa posebno da učini za mene, osim onoga na što je njen Ustav i Zakoni obavezuju." Po meni, dužnost države nije da mi, kad mi san neće na oči, dođe i pjeva uspavanke, te da me poslije ručka nosa da podrignem, već od nje očekujem da mi se za moje domoljublje i  lojalnost   oduži tako da maksimalno zaštiti moja Ustavom i Zakonima zagarantirana ljudskih prava i slobode, na koje imam pravo, kao i svim ostalim njenim državljanima, a ne da se prema meni kao hrvatskom branitelju, dragovoljcu Domovinskog rata, kao i svim mojim suborcima i prijateljima, članovima naših obitelji  odnosi maćehinski i da se u njoj osjećam kao građanin drugog reda, dok su neki drugi privilegirani. Bogu vjerni - Za Dom i Domovinu spremni!!!!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.