Dubravka Vukoje: Pjesma posvećena svim ratnim novinarima

29.03.2017. 20:43:52

[caption id="attachment_75523" align="alignleft" width="159"] Autor: Dubravka Vukoje[/caption] Dubravka Vukoje: Pjesma posvećena svim ratnim novinarima, izvjestiteljima, snimateljima i tehničarima s HRT-a, braniteljima i sudionicima Domovinskog rata Ovo je pjesma posvećena svim ratnim novinarima, izvjestiteljima, snimateljima i tehničarima s HRT-a, braniteljima i sudionicima Domovinskog rata koji su bili na ratištu rame uz rame naših najhrabrijih sinova sa mikrofonom,snimačem ili kamerom snimali su najkrvaviju istinu rađanja naše Domovine. Prvi su u svijet poslali sliku i vapaj domoljuba koji su ostali u Hrvatskoj braniti Hrvatsku to su živi svjedoci četničkog krvavog pira i sotonske mržnje prema Hrvatima i svemu što je Hrvatsko! Smetali su i još danas smetaju komunističkim duhovima samo zato što su vlasnici strašnih ratnih zapisa...treba ih kažu velikosrpski duhovi i faraoni kojima iz džepa viri opet neka nova stranačka iskaznica maknuti jer su to drugorazredni ljudi. Neka se srame ti "sotonski sluge" koje svojim udbaškim psihološkim metodama zaposlenike-branitelje zlostavljaju, brane im raditi, zabranjuju mlađim kolegama kontakte sa ljudima iz rata i to sve dok te psihički potpuno ne slome dok ti ne ubiju duh, dušu i volju za životom. UPRAVO TAKO JE OTIŠAO I NAŠ KOLEGA RATNI NOVINAR IVO LONČAR i mnogi drugi koji su od 2013-2014 godine po nalogu crvenog vođe morali van iz kuće /ukupno 500 ljudi uglavnom Hrvata /.Ratni novinar iz Amerike koji je izvještavao iz Vijetnama, Afganistana, Irana i Libije je u svojoj domovini poštovan i priznat heroj a mi koji smo svjedočili o paklu u svojoj napadnutoj Domovini danas smo nepoželjni, zlostavljani i mobingirani! MOLIM AKTUALNE POLITIČARE ZAŠTITITE NAS JOŠ OVIH PAR GODINA ŽIVOTA DA ODEMO DOSTOJANSTVENO U ZASLUŽENU MIROVINU AKO JU UOPĆE I DOŽIVIMO !? Kako sam došla u posjed jednog tajnog maila gdje je upravo naputak "Ne davat radne zadatke branitelju,ratnom izvjestitelju,dragovoljcu DR, dobitniku odličja predsjednika Tuđmana i brojnih drugih priznanja " shvatila sam da je ovaj rat puno teži od Domovinskog, treba jednostavno braniteljsku populaciju maknuti. Na prvoj liniji bojišnice poginulo je HRT-ovih 17 novinara i snimatelja, 10 je ranjeno a preko 45 ih je umrlo od rata do danas...kolega naših godina /od 50 do 60 /

Intervju

Čekam…

Kao da mi danas sude,

Vrijedna, savjesna i moralna.

Guši me nešto,

Sve u meni vrišti,

Minute u hodniku, ko dugi sati,

U glavi mi se vrti,

Ne mogu na ništa ni misliti,

Prisiljavam se skoncentrirati,

Bespomoćnu me napadaju ti suradnici smrti,

Moram ovu životnu kušnju izdržati ,

Sve najbolje od sebe danas dati,

Ja neću sa tim ludilom u sebi živjeti,

Tiho u sebi, počinjem se moliti….!

Čekam….

U kanđe svoje uhvatila me neka nametnuta sudbina,

A cijeli život sam tom poslu bila odana i predana,

24 sata zaručnica mu vjerna,

I pod minama i pod granatama,

Pod olujnim neverama.

A sada je moj život u nepoznatim rukama,

U ovim zrelim godinama,

Na išaranim papirima,

Pred poznatim i nepoznatim kolegama,

Što samo sliježu ramenima,

I čude se svim čulima,

Da sam i ja pred njima u ovim godinama,

Jedna brojka u utopijskim hladnim planovima…!

Čekam, presudu!

Kada bi pravde bar malo sada bilo,

Zbog vjernosti bi se čovjeka malo poštivalo,

Tih par godina u oazu mira pustilo…

Nije nam još puno dana ovdje ostalo…!

Dubravka Vukoja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.