Dug Ninoslava Pavića prema državi iznosi 29,4 milijuna kuna

22.08.2013. 14:02:55

EPH, Gloria Grupa, 4 Media EPH, EPH Media, Media nexus i EPH Magazini koji pripadaju medijskom carstvu Ninoslava Pavića dužni su financijskim institucijama, državi, dobavljačima te srodnim tvrtkama najmanje 508 milijuna kuna. Naime, tako pokazuju financijski podaci koji su se našli među dokumentima za predstečajnu nagodbu iz kojih je razvidno da se od glavnih vjerovnika traži otpis duga u visini od 40 posto, javlja Indeks. Ostatak duga misli se namiriti prodajom nekretnina u vrijednosti od 118,6 milijuna kuna, smanjenjem zaduženosti kroz "mezanin" (tzv. hibridno financiranje putem duga i vlasničkog kapitala gdje se dug možebitno pretvara u vlasničke udjele) u iznosu od 212 milijuna kuna te reprogramom 91,3 milijuna kuna duga uz otplatu kroz 8 godina uz poček od 18 mjeseci. Prema podacima koje je objavio EPH najveći dio dugovanja odnosi se na kredite prema bankama i to u iznosu od 429 milijuna kuna. Glavnica kredita prema Hypo banci iznosi 156 milijuna kuna, HAAB-u 101 milijuna kuna, ZABA 115 milijuna kuna, RBA 12,5 milijuna kuna, RBA i HBOR-u 13 milijuna kuna te HBOR-u 8,7 milijuna kuna. Kredit je dao i Agrokor u visini od 17 milijuna kuna, a tvrtka Ivice Todorića nalazi se na listi s ostalim bankama. Obveze za poreze i doprinose odnosno prema Ministarstvu financija iznose 7,6 milijuna kuna, a ukupni dug prema državnim tvrtkama i institucijama iznosi 21.8 milijuna kuna. Obveze prema zaposlenima iznose 4,5 milijuna kuna, stoji u financijskom izvještaju za EPH tvrtke Ninoslava Pavića. >>Sudac Mislav Kolakušić zatražio ocjenu ustavnosti Linićevog zakona Podsjetimo, Fina je u ekspresnom roku početkom lipnja deblokirala račune Pavićevih tvrtki, a na temelju potpisane izjave da su spremni ići u predstečajnu nagodbu. Predstečajni postupak krenuo je od 28. svibnja ove godine.     M.M. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.