DUJMOVIĆ: Hasanbegović je u polemici zdrobio Tvrtka Jakovinu – video

25.06.2018. 10:06:00

Tihomir Dujmović na svom facebook profilu  osvrnuo se na sučeljavanje Zlatka Hasanbegovića i Tvrtka Jakovine u HRT-ovoj emisiji Poligraf Mislava Togonala na temu partizanskog ustanka u Brezovici kod Siska: Dujmovićev osvrt prenosimo u cijelosti: “Debakl, ako hoćete, stručno pa i moralno poniženje koje je golom argumentacijom i konzekventnom uporabom logičkog zaključivanja u raspravi na Poligrafu hrvatskog radija izveo dr. Zlatko Hasanbegović u radio raspravi s dr. Tvrtkom Jakovinom spada u anale hrvatskih povijesnih rasprava o čemu dakako mediji ustrajno šute. Dakle, nikad nitko u raspravama lijevih i desnih povjesničarskih pogleda nije do te razine najprije ogolio, razotkrio, a onda svojom argumentacijom doslovno zdrobio i izvrgnuo ruglu kao ovaj puta Hasanbegović Jakovinu. Od teze da je 22. lipanj u Brezovici bio tek obično “konzultantsko ladanje,” a nikakvo formiranje, najmanje ne prvog antifašističkog odreda u Europi(jer kako onda zvati Poljake koji se od 1939 bore s fasšzmom?) do svih drugih tema, Hasanbegović je više negoli dominirao tako da Jakovina doslovno niti u jednoj temi nije argumentima nadvladao. No pravi akademski tuš je uslijedio kad je Hasanbegović upoznao naciju sa činjenicom da je Jakovina u jednoj nota bene nagrađenoj povijesnoj knjizi pobrkao imena povijesnih Kvaternika. Veliki Jakovina ne zna pravo ime generala Kvaternika iz NDH!!! Da je takav gaf napravio u nekoj knjizi Hasanbegović mediji bi se iživljavali mjesecima, ovako, naše medijske eskort dame za dobru apanažu šute i o ovoj profesionalnoj sramoti uglednog povjesničara kao što šute o potpunom debaklu koji je njihov medijski ljubimac doživio od medijski sotoniziranog Hasanbegovića. On je pak strpljiv čovjek koji zna da u utakmici koju igra postoji drugo poluvrijeme, pa produžetci, po potrebi i penali i da ako je samo do argumenata i istine on tu borbu ne može izgubiti!”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.