Đuro Dečak ponovno izabran za predsjednika Hrvatskoga lovačkog saveza

06.05.2018. 21:09:20

ŠESTI MANDAT Dečak je do sada obnašao dužnost u pet punih mandatnih razdoblja, odnosno 20 godina, a njegovo predsjedanje Hrvatskim lovačkim savezom započelo je, kako je rečeno, u danima spašavanja ove udruge građana od likvidacije koja se željela provesti davne 1998. godine. Đuro Dečak ponovno je na izbornoj skupštini Hrvatskoga lovačkog saveza izabran za predsjednika te krovne udruge hrvatskog lovstva, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskog lovačkog saveza. Dečaka, koji je jednoglasno izabran na 6. mandat u toj funkciji, podržala su 62 nazočna od ukupno 63 zastupnika na izbornoj skupštini koji su predstavljali 21 lovački savez županija raspoređenih u 5 regija. Dečak je do sada obnašao dužnost u pet punih mandatnih razdoblja, odnosno 20 godina, a njegovo predsjedanje Hrvatskim lovačkim savezom započelo je, kako je rečeno, u danima spašavanja ove udruge građana od likvidacije koja se željela provesti davne 1998. godine. Čuvajući kontinuitet Saveza koji svoje osnutke bilježi 1925. godine Dečak je dobio, a daljnjim godinama njegova napretka stekao, veliku potporu članstva, navodi se u priopćenju. "U povijesti dugoj 93 godine nije zabilježeno da je netko dužnost predsjednika uspješno obnašao duže, a da sam Savez u koji je učlanjeno preko 1080 članica sa svojim članstvom, ima takav pozitivan kontinuitet rada"; ističe se u priopćenju. Dečak je istaknuo da će Hrvatski lovački savez, zastupajući interese hrvatskog lovstva u zemlji i inozemstvu, nastavit sa svojim članstvom i nadalje provoditi brigu o uzgoju i zaštiti životinja od čega posebice divljači, očuvanju biološke raznolikosti i prirodnih staništa uz koje se vežu i određeni problemi koji, ocijenio je, nisu dovoljno prepoznati u društvu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.