Đuro Gavrilović optužen za ratno profiterstvo: U ratu se dokopao Tvornice od 67,9 mil. DEM

09.07.2016. 13:08:15

Uskok je na službenoj internetskoj stranici objavio da je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv državljanina Republike Austrije (1940.) zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlast u vezi Zakona o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije. Iako Uskok ne navodi ime, riječ je o Đuri Gavriloviću, a tereti ga se da je od 11. studenoga 1991. do kraja listopada 1992. u Zagrebu iskoristio ratne okolnosti i otežan rad državnih tijela pri nabavi oružja i opreme za potrebe obrane RH s ciljem da sebi pribavi značajnu nepripadnu materijalnu korist kroz stjecanje imovine više trgovačkih društava u stečaju ukupno knjigovodstveno procijenjene vrijednosti od 67.997.888,21 DEM.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.