DUŽNOST POLITIČARA JE SLUŽITI NARODU, A NE OD NARODA OTIMATI I ODVODITI GA U PROPAST, NAŽALOST TAKVOJ SMO PRAKSI DO SADA SVJEDOČILI

13.03.2014. 20:51:25

13.03.2014.

O presudi u slučaju Fimi medija  HDZ- u kao političkoj stranci, za Portal dnevnih novosti, Željko Cvrtila, predsjednik ABH izjavio je:

Iako se ovdje radi o nepravomoćnoj presudi u samo jednom slučaju, ovo je potvrda svega onoga o čemu godinama govorimo, da je HDZ opljačkao Hrvatsku. No to nikako ne znači da se ova presuda odnosi na cjelokupno članstvo HDZ-a, kojeg u većini ipak čine iskreni domoljubi i pošteni ljudi. Problem je u tome što su nakon smrti dr. Franje Tuđmana u sam vrh stranke instalirane one strukture čiji je osnovni cilj bio osobno bogaćenje podudarno s ciljem uništenja nacionalnih vrijednosti i nacionalnih interesa, a time i urušavanje same hrvatske države. Na samom članstvu je odgovornost utoliko jer su birali takvo vodstvo, no ne smijemo reći da su svi HDZ-ovci kriminalci. Na njima samima je da počiste stranku od onih svojih članova koji su, prema sutkinji Čalić, saginjali i okretali glavu, šutjeli ili kriminal tolerirali.

 Ne očekujem neke veće posljedice za politički rejting HDZ-a obzirom kako su oni i do sada osvajali svoje postotke zahvaljujući vjernoj stranačkoj vojsci glasača, bez obzira na sve silna afere koje su ih i do sada potresale. No ono s čime će se zasigurno susresti biti će osjetni manjak sredstava koja će stranka imati na raspolaganju što bi im moglo stvoriti probleme u vođenju kampanje.

Ne vjerujem da će drugostupanjska presuda biti puno drugačija od ove nepravomoćne obzirom kako se dokazi čine čvrsti. Moguća su neka smanjenja kazni ali ono što je najvažnije ostat će odredba o povratu protupravno stečene imovine, što smatram izuzetno važnim i zbog povrata otuđenog novca u državni proračun i zbog poruke koja se time daje.

Dužnost političara je služiti narodu, a ne od naroda otimati i odvoditi ga u propast, nažalost takvoj smo praksi do sada svjedočili.  Ukoliko ABH, kao članica Saveza za Hrvatsku, bude u prilici voditi državu ili participirati u vlasti znat ćemo u potpunosti zaustaviti korupciju u državnoj administraciji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.