DUZS poručio: Sami platite pijesak i uklonite vreće s nasipa

01.06.2014. 08:42:39

"Županja i općine dužne su same snositi troškove jer su samoinicijativno nabavljali pijesak, punili i postavljali vreće, pa neka materijal plati onaj tko ga je i naručio", kazali su Slavoncima iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Stanovnici iz poplavljenih slavonskih mjesta ogorčeni su odgovorom koji im je uputila Državna uprava  za zaštitu i spašavanje. Na upit lokalnih čelnika odgovorili su im kako su Županja i općine dužne same snositi troškove jer su samoinicijativno nabavljali pijesak, punili i postavljali vreće, pa neka materijal plati onaj tko ga je i naručio, piše Glas Slavonije.

"Građani su se lavovski borili, obranili svoja naselja i spriječili kataklizmu. I sada bi, nakon danonoćne strepnje, strahovanja i neizvjesnosti, umjesto da im država zahvali, grad Županja i okolne općine iz svojih ionako tankih i mizernih proračuna trebali snositi i trošak obrane od poplave. Nečuveno i sramotno", ogorčeni su Županjci.

  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.