Dva milijuna imigranata nezakonito dobilo 1.55 milijardi € putem anonimnih debitnih kartica

29.04.2019. 15:44:15

Mađarske vlasti putem svoje službene stranice tvrde kako je dva milijuna imigranata primilo 1.55 milijardi eura na anonimne kartice, što se smatra teškim kršenjem zakona.

Već ranije su mnogi ukazivali da ilegalni imigranti koriste posebne anonimne debitne kartice preko kojih se financira njihovo nezakonito kretanje kroz Europu prema željenom odredištu.

Preko dva milijuna ljudi dobilo je anonimne imigrantske kartice, a ekvivalent od 500 milijardi forinti (1.55 milijardi eura) potrošen je ovim putem,“ izjavio je u petak glavni savjetnik za sigurnost György Bakondi na mađarskoj televiziji M1.

Bakondi je istaknuo kako su dotične „imigrantske kartice“ nelegalne, jer primjerice državljani EU ne mogu posjedovati anonimne kartice čije se transakcije ne mogu pratiti. Pored toga, nikakva pravna procedura nije pokrenuta po tom pitanju.

Ovo rješenje, koje nije promišljeno i nezakonito je, kao i druga nastojanja Europske unije da legalizira ilegalnu imigraciju, kao što su migrantske vize i uspostavljanje zakonskih kanala za imigraciju, predstavljaju sigurnosni rizik sa zdravstvenim, ekonomskim i kulturnim posljedicama za mađarske i europske građane,“ izjavio je.

Bakondi tvrdi kako EU ničim ne pokušavam zaustaviti masovnu imigraciju, već ju legalizirati. Pritom je ukazao na znakovito povećanje imigranata koji se kreću balkanskom rutom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.